- Juksemakere har ingen plass hos oss

Cofidis suspenderer Di Gregorio etter politirazzia.

PÅGREPET: Den franske rytteren Remy Di Gregorio ble pågrepet av fransk politi tidligere i dag. Her etter en etappeseier i Vuelta a Asturias tidligere i år. Foto: EPA/ALBERTO MORANTE/NTB scanpix
PÅGREPET: Den franske rytteren Remy Di Gregorio ble pågrepet av fransk politi tidligere i dag. Her etter en etappeseier i Vuelta a Asturias tidligere i år. Foto: EPA/ALBERTO MORANTE/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den franske rytteren Remy Di Gregorio, som tidligere i dag ble arrestert av fransk politi, mistenkt for å være involvert i en dopingsak under etterforskning i Marseille, er utestengt av Cofidis med umiddelbar virkning.

Det melder sykkellaget i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

- Vi har akkurat blitt underrettet om at en av rytterne våre som deltar i Tour de France har forsøkt å ty til dopingmidler for å forbedre egen yteevne. På nåværende tidspunkt har vi veldig lite informasjon om fakta i saken. Likevel: Mistanken mot rytteren det dreier seg om, Remy Di Gregorio, etterlater oss ikke noe annet valg enn å ty til den strengeste sanksjonen vi kan. Di Gregorio vil derfor bli suspendert med umiddelbar virkning mens vi venter på mer håndfast informasjon i saken, heter det i meldinga.

Broket fortid 26-åringen befant seg på rytterhotellet i Bourg-en-Bresse nær den sveitsiske grensa da politiaksjonen i regi av den statlige franske organisasjonen for folkehelse- og miljøvern (OCLAESP) fant sted. Han ble pågrepet og fraktet til hjembyen Marseille på instruks fra en dommer. Også to andre personer skal være pågrepet i saken.

MØTTE MEDIA: Cofidis-direktør Yvon Sanquer stilte til pressekonferanse i ettermiddag i forbindelse med pågripelsen av Remy Di Gregorio. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix
MØTTE MEDIA: Cofidis-direktør Yvon Sanquer stilte til pressekonferanse i ettermiddag i forbindelse med pågripelsen av Remy Di Gregorio. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix Vis mer

Ifølge Cyclingnews.com har etterforskningen pågått siden i fjor. Da syklet Di Gregorio for det kasakhstanske laget Astana, som har en forhistorie med doping.

Heller ikke Cofidis har plettfritt rulleblad, og har også blitt dratt inn i en dopingskandale under Tour de France tidligere. Etter at italienske Cristian Moreni avla en positiv dopingprøve etter den 11. etappen av Touren i 2007, trakk hele laget seg fra rittet. Årets sammenlagtleder, Bradley Wiggins, var en av rytterne på laget den gangen.

I 2004 fikk Cofidis konkurranseforbud etter at flere ryttere - deriblant David Millar - ble tatt i doping. Den påfølgende etterforskningen konkluderte med at det ikke var snakk om doping satt i system, men enkeltrytteres lovbrudd. Millar har imidlertid siden mer enn antydet at så ikke var tilfelle.

AKSJONERTE MOT RYTTERHOTELL: Fransk politi aksjonerte mot dette hotellet i Bourg-en-Bresse hvor Cofidis-laget hadde base på hviledagen. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB scanpix
AKSJONERTE MOT RYTTERHOTELL: Fransk politi aksjonerte mot dette hotellet i Bourg-en-Bresse hvor Cofidis-laget hadde base på hviledagen. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB scanpix Vis mer

- Jeg så på dette laget som familien min, og de valgte å utnytte det. De korrumperte meg, og jeg gikk fra å være en idealist til å bli moralsk ødelagt av målene de satte for meg. De sendte meg på treningsleirer sammen med ryttere som dopet seg, og de innlosjerte meg på rom med de, fortalte Millar i et intervju med BBC for to år siden.

Truer med sparken Laget har imidlertid jobbet hardt for å rydde opp i egne rekker og kjempet for å opparbeide en rein profil.

- I seinere år har vi iverksatt et eksemplarisk antidopingprogram som er langt mer omfattende enn regelverket til internasjonale antidopingmyndigheter. Men vi konstaterer at vi på tross av disse tiltakene er hjelpeløse mot skruppelløse individer som sverter omdømmet til sponsorer og tilgriser ryktet til alle rytterne på laget. Som en konsekvens av dette vil alle eksisterende tiltak ikke bare opprettholdes, men forsterkes i tida som kommer. La det være klinkende klart: Alle som jukser, har ingen plass hos Cofidis-laget, står det å lese i pressemeldinga.

Derfor tar de nå sterk avstand fra det som har skjedd, og er klinkende klare på at Di Gregorio får avskjed på grått papir dersom anklagene viser seg å stemme:

FORTSETTER VIDERE: Cofidis-laget fortsetter Tour de France, selv om Remy Di Gregorio er arrestert av fransk politi. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel
FORTSETTER VIDERE: Cofidis-laget fortsetter Tour de France, selv om Remy Di Gregorio er arrestert av fransk politi. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer

- Dersom mistankene bekreftes, vil han få sparken på stedet, slik det gis adgang til i kontrakten hans og i tråd med lagets etiske retningslinjer.

Selv om Di Gregorio er ute, kommer Cofidis til å fortsette videre uten ham på morgendagens etappe fra Macon til Bellegarde-sur-Valserine.

- Vi mener at dette enkelttilfellet ikke skal få så tvil om laget deltakelse i Tour de France, eller at de som ikke har noe å klandre seg selv for kommer til å bli straffet. Derfor kommer laget til å stille på startstreken i morgen.