Jukset, beholder fem medaljer

SOLDIER HOLLOW/OSLO (Dagbladet.no): De er tatt i doping, men Johann Mühlegg beholder to gull, Olga Danilova beholder ett gull, mens Larissa Lazutina beholder sine to sølv.

Norsk dopinekspert: - NESP må brukes i uker for å gi effekt

Magnar Dalen: - Vi visste det, men kunne ikke si det rett ut

Tyske utøvere i sjokk etter avsløringene

Spansk idrettsminister avslørte Mühlegg i natt

Ole Einar Bjørndalen: - Jeg er vanvittig sjokkert

Johann Mühlegg slet med blodverdiene før femmila

Tror du flere utøver har dopet seg? ()

Bente Skari gikk inn til en fjerdeplass på tremila. I natt fikk hun likevel medalje, siden Larissa Lazutina er doptatt. Bente Skari fikk sin bronsemedalje under premieutdelingen i natt.

Kl. 23.50 fikk Skari bronsen rundt halsen.

Grunnen fortalte IOK på en pressekonferanse tidligere i kveld. Både Larissa Lazutina og Olga Danilova har testet positivt på NESP, og er dermed også disket fra tremila.

De to avga den positive testen før stafetten 21. februar. Da fikk Russland heller ikke starte på grunn av Lazutinas høye blodverdier.

Tidligere i kveld gikk 36-årige Lazutina i mål med beste tid på den klassiske tremila, nesten to minutter før den italienske duoen Stefani Belmondo og Gabriella Peruzzi.

Men med Lazutina doptatt fikk Belmondo gull og Peruzzi sølv - og Skari bronse i natt. Den norske jenta har tidligere vunnet 10 km klassisk i OL.

- Det er utrolig skuffende, men også utrolig bra at de blir tatt, sier Skari til TV 2 etter premieutdelingen.

Tidligere i dag ble det også kjent at Johann Mühleggs har testet positivt på NESP. Sammen med de to russiske jentene er spansk-tyskeren diskvalifisert fra sin siste OL-øvelse og fratatt akkrediteringen til lekene.

Med Mühleggs disk er det også klart at Odd-Bjørn Hjelmeset får bronse på femmila i går.

OL i Salt Lake 2002 vil bli husket som OL i dop. Ikke siden Ben Johnson fikk fratatt sitt gull på 100 m i 1988 har OL opplevd en større dopingskandale.

Juksemakerne beholder fem medaljer

Men selv om de er tatt for doping beholder de medaljene de tok tidligere i mesterskapet.

Johann Mühlegg vil bli stående som gullmedaljevinner på tremila, og på jaktstarten. Olga Danilova vil bli stående med OL-gull på femkilometeren i fristil, mens Larissa Lazutina beholder sine to sølvmedaljer fra 15 kilometeren fellesstart og femkilometeren i fristil.

DISKET:</B> Larissa Lazutina er disket fra OL-gullet på tremila.
OGSÅ TATT: Olga Danilova er også tatt for doping.