Russisk doping Skiskytter-VM 2012

Jukset med penis og pung

Denne sporten kan takke seg selv for en så nitrist mester. Etter en høyst spesiell forklaring, ble russeren dømt som løgner.

SNAKKET: Aleksandr Loginov gikk igjennom pressesonen uten et ord, men på pressekonferansen måtte han snakke. Det gjorde ikke akkurat dette VM-gullet noe bedre. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix
SNAKKET: Aleksandr Loginov gikk igjennom pressesonen uten et ord, men på pressekonferansen måtte han snakke. Det gjorde ikke akkurat dette VM-gullet noe bedre. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SÅ ble ikke doping bare et spøkelse i skiskyting. Det ble selve ansiktet på sporten:

  • Med gårsdagens VM-gull til Alexandr Loginov fra det skandaløse russiske skiskytter-miljøet, er sporten ødelagt.

Igjen.

Det er snart to år siden toppledelsen ble fjernet etter beskyldninger om bedrageri og korrupsjon i forholdet til nettopp Russland. De påstandene mot eks-president Anders Besseberg og IBUs tyske generalsekretær Nicole Resch blir ikke stående før de eventuelt blir bekreftet i en rettssak i Østerrike. At dette rettsopgjøret drar ut, er i seg selv svært beklagelig.

Men sporten kan ikke klage over at en tidligere EPO-dømt nå plutselig går like fort i løypa som de raskeste gutta. Akkurat det er en konsekvens av årtier med unnfallenhet.

Det tok altfor lang tid før sjefene i det internasjonale Skiskytterforbundet (IBU), begynte å rydde opp. Inntil da rådet en gammeldags østeuropeisk dopkultur. Da blir det som dette.

Nitrist.

FOR Alexandr Loginovs bortforklaring etter at han ble utestengt for bloddoping, tilhører de mer spesielle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer