Forbud mot fluor i langrenn

Jukset rammer disse to

Testingen av tenåringenes skismørning er såvisst ingen «fluor-fadese». Dette er derimot en syretest på hvilken idrett vi tilbyr ungene våre.

MODIGE KVINNER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen har alltid snakket tydelig om verdier. Det er nødvendig for å få fluordebatten tilbake på riktig spor. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
MODIGE KVINNER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen har alltid snakket tydelig om verdier. Det er nødvendig for å få fluordebatten tilbake på riktig spor. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORSK langrenn har vært bortskjemt de siste årene med et par kvinner som har våget å snakke høyt om verdier. Både Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen har over tid vunnet så mye respekt for det de har stått for, at de nesten er blitt stående uten motstemmer. Det å angripe holdningene til Marit og Astrid i åpen diskusjon, har vært å be om å bli upopulær.

Da er det mye lettere å gyve løs på Skiforbundet. I det norske bondesamfunnets likhetstradisjon er øvrigheten alltid et enkelt mål. Som nå i den såkalte «fluor-fadesen» til Skiforbundet.

Saken gjelder oppfølgingen av forbudet mot fluorsmørning på skiene til løpere 16 år og yngre. Der er denne demokratisk vedtatt aksjonen for helse, miljø og sunne verdier, i løpet av et noen medieoppslag blitt forsøkt snudd til at dette er et overgrep. Nå er det plutselig de tenåringene som ble tatt i Hovedlandsrennet med rester av forbudt fluor under skiene, det er synd på.

Men så enkelt skal det ikke være å komme seg løs fra de vanskelige spørsmålene som følger med det å se selvkritisk på hvilken idrett vi tilbyr ungene våre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer