Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jula blir nøkkelen for Bjørgen

Går for VM-gull og seier i verdenscupen.

Marit Bjørgen har to store ønsker på en gang: VM-gull og seier i verdenscupen. Nøkkelen til suksess er jula. I dag bekreftet hun form med å bli nummer tre på den klassiske 10-kilometeren i verdenscupen i Gällivare. Bare Kristina Smigun og Katerina Neumannova var foran.

Allerede har Bjørgen tatt et solid forsprang i kampen om verdenscuptittelen sammenlagt. Med tanke på Bjørgens sprintegenskaper er det ikke lett å se hvem som kan ta fra henne den seieren.

Samtidig skal hun bevare formen, og kanskje til og med spisse den, helt fram til VM i Oberstdorf der hun har planer om å ta minst ett gull.

Det er der jula kommer inn i bildet.

- Det er da jeg legger grunnlaget for en god ettervinter. Det er viktig ikke å bli syk, sier Bjørgen.

- Marit er flink til å koble ut når hun kan. Jeg er ikke redd for at det blir for mye for henne. Jula blir viktig. Der er da hun skal trene seg opp. Det blir mye mengdetrening på henne da, sier assisterende landslagstrener Egil Kristiansen.

Står over?

Etter planen skal Bjørgen hvile mellom sprinten i Asiago i Italia 15. desember og verdenscuprennene i Otepää i Estland 8. og 9. januar.

Hun står over fellesstarten i fri teknikk i Ramsau i Østerrike 18. desember. Det er det eneste rennet hun har tenkt å stå over også.

- Ja, jeg stiller ikke i Ramsau.

Eller?

- Nja, det må diskuteres, mener Kristiansen.

Ingen bør bli overrasket om Bjørgen stiller i Ramsau. Ikke minst fordi det rennet kan bli viktig med tanke på sammenlagtseieren. Det er ingen tvil om at Bjørgen nødig gir fra seg den gule trøya.

I dag var hun 14 sekunder bak Smigun, og hun ble slått med ett sekund av Neumannova.

- Kanskje hadde jeg tatt det siste sekundet om jeg ikke hadde valgt så stive ski, mener Bjørgen.

Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer seks og Vibeke Skofterud nummer sju.

(©NTB)

BRONSEPLASS:</B> De tre beste på dagens 10 km klassisk langrenn i verdenscupen i Finland: Katerina Neumannova fra Tsjekkia, Kristina Smigun fra Estland (midten), og Marit Bjørgen (t.h).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media