Jula blir nøkkelen for Bjørgen

Går for VM-gull og seier i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen har to store ønsker på en gang: VM-gull og seier i verdenscupen. Nøkkelen til suksess er jula. I dag bekreftet hun form med å bli nummer tre på den klassiske 10-kilometeren i verdenscupen i Gällivare. Bare Kristina Smigun og Katerina Neumannova var foran.

Allerede har Bjørgen tatt et solid forsprang i kampen om verdenscuptittelen sammenlagt. Med tanke på Bjørgens sprintegenskaper er det ikke lett å se hvem som kan ta fra henne den seieren.

Samtidig skal hun bevare formen, og kanskje til og med spisse den, helt fram til VM i Oberstdorf der hun har planer om å ta minst ett gull.

Det er der jula kommer inn i bildet.

- Det er da jeg legger grunnlaget for en god ettervinter. Det er viktig ikke å bli syk, sier Bjørgen.

- Marit er flink til å koble ut når hun kan. Jeg er ikke redd for at det blir for mye for henne. Jula blir viktig. Der er da hun skal trene seg opp. Det blir mye mengdetrening på henne da, sier assisterende landslagstrener Egil Kristiansen.

Står over?

Etter planen skal Bjørgen hvile mellom sprinten i Asiago i Italia 15. desember og verdenscuprennene i Otepää i Estland 8. og 9. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.