Tour de Ski 2017

Juledrama for Weng: Vurderte å trekke seg fra Tour de Ski etter en duell mot storesøster

Da storesøster Merete Weng holdt på å slå Heidi i et testløp i jula, ringte mer enn bare julebjellene. Alarmen gikk. Men familien og trener Roar Hjelmeset fikk snudd de negative tankene.

SEIERSKLEMMEN: May Bente Weng var omtrent like glad som Heidi Weng etter Tour de Ski-seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SEIERSKLEMMEN: May Bente Weng var omtrent like glad som Heidi Weng etter Tour de Ski-seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Ingen hadde flere pallplasseringer i verdenscupen uten å vinne før Heidi Weng tok sin første verdenscupseier i Toblach 9. januar helt i begynnelsen av 2016.

De neste 365 dagene har vært Wengs reise fra nest best til best. På toppen av monsterbakken i Val di Fiemme fikk hun nok et bevis på det - at hun er på topp både konkret og billedlig fortalt. Heidi Weng er årets vinner av Tour de Ski og leder også verdenscupen sammenlagt.

Akkurat nå er Weng best i verden. I dag var hun i en egen klasse. Etter en karakteristisk kunstpause fikk vi høre Wengs sjeldne jubelbrøl i målområdet. 25-åringen fra Ytre Enebakk smilte bredt og tok seg god til alle som ville ha en bit av henne.

Omfavnet familien

Til slutt gjenstod den viktigste biten: Den første klemmen gikk til mamma May Bente. Den neste gikk til kjæresten Kjetil Nygård. Så omfavnet hun pappa Ole Morten. Wengs nærmeste støttespillere har vært helt avgjørende for hennes suksess.

- Dette var sykt artig. Jeg hadde ikke trodd dette i det hele tatt. Jeg åpnet litt for hardt i bakken, så jeg måtte roe litt ned og bli kvitt syra etter rykket. Jeg fryktet Krista og turte ikke å se meg bak, så jeg ikke gjorde noe dumt, sier Weng til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer