Julefeiring i ny storstue

KVITFJELL (Dagbladet): Her på hytta i Kvitfjell skal skikongen Bjørn Dæhlie feire jul og nyttår sammen med samboer Vilde og resten av familien. - Dette blir skikkelig familiejul med masse hygge, sier en glad Dæhlie til Dagbladet.

Mens Frode Estil kjempet seg inn til førsteplass i verdenscupløpet i Davos, sto den mestvinnende skiløperen gjennom tidene og gjorde seg klar til å ta imot gjester i den nye hytta på Kvitfjell. Bjørn Dæhlies nye storstue, som ligger nesten midt i alpinbakken, har sengeplasser til hele gjestebudet.

På kjøkkenet disket Arne Brimi opp med ordentlig fjellmat, mens spente gjester lot seg underholde av en strålende opplagt vert.

43 sengeplasser

Hytta, som ligger på en høyde som på folkemunne har fått tilnavnet «Dæhlie-kollen», er Olympiabakkens største. Totalt rommer den 43 sengeplasser fordelt utover vel 500 kvadratmeter.

- Jeg er i kjempeform. Jeg har jobbet mye med hytta, og er storfornøyd med resultatet. Her skal vi få det fint, sier Dæhlie, og skynder seg å legge til:

- Vilde er vel kanskje den som har stått på mest. Hun har gjort en kjempeinnsats og vært veldig tålmodig.

Et familieprosjekt

Hyttegrenda på Kvitfjell er blitt det nye feriestedet for norske kjendiser. Foruten Dæhlie har alpingutta Ole Kristian Furuseth og Finn Christian Jagge satt opp hver sin storstue. Musiker Kjetil Bjerkestrand og Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen er også blant naboene.

- Kvitfjell har fått et ufortjent råtass-stempel. Alpinbakken er langt mer familievennlig enn det ryktet tilsier. I tillegg er det et fantastisk turterreng her oppe, sier Dæhlie.

I likhet med hytta han har i Trysil, er den nye storstua først og fremst satt opp for å tjene penger. Dæhlie er imidlertid sikker på at også han kommer til å bruke hytta ofte.

- Dette har blitt et familieprosjekt. Vilde og jeg har jobbet sammen om dette, og vi har lagt ned enormt mye tid på planleggingen. Vi har fått et forhold til hytta som vår, sier Dæhlie.

Boblebad og vinkjeller

Fra spisebordet i stua kan han se Rondane. Tar han turen inn i peisestua, har han panoramautsikt over Gudbrandsdalen.

Foruten en rekke soverom, alle med dusj og toalett, har hytta en egen relax-avdeling med boblebad og badstue. Boblebad er det også ute på tunet.

Kjøkkenet er heller ikke som hyttekjøkken flest. Dæhlie, som selv er en ivrig kokk, har godt med plass å boltre seg på. Krise blir det heller ikke dersom polet holder stengt - i vinkjelleren er det nok å ta av.

- Hytta kommer til å bli brukt av mange, så det er greit å ha god plass, sier Dæhlie.

I går hadde skikongen kledd seg i finstasen og invitert alle medhjelpere til en skikkelig fest. Håndverkere og forretningsforbindelser fikk alle sin porsjon godord for innsatsen under hyttebyggingen. Verten var heller ikke snauere enn at han bød på overnatting.

Festen fortsetter i dag med presentasjon av hytta til forretningsforbindelser. Først søndag ettermiddag kan Dæhlie starte juleforberedelsene for alvor.

- Går det bedre med ryggen?

- Ja, det gjør det, men nå er det jul, sier Dæhlie tydelig feststemt.