Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Julenissen er også snart på vei

Rosenborgs stortalent Daniel Braaten (22) tror ikke på noen gavepakker til forlenget liv i Champions League.

OSLO/MALVIK (Dagbladet): I morgen møter trønderne Panathinaikos hjemme på Lerkendal. Den kampen må RBK vinne for å ha mulighet til 3. plass i gruppa og UEFA-cupspill på nyåret.

-  Vi får prøve å skvise det siste ut av det, sier Daniel Braaten til Dagbladet.

Eksempelet Skeid

Med tre eventuelle poeng mot grekerne gjenstår bare én kamp i gruppespillet i Champions League. Mot Arsenal på Highbury.

Og taper engelskmennene for gruppeleder PSV i Eindhoven i morgen - noe som ikke er utenkelig, er plutselig Rosenborg i penga igjen. Men kravet til avansement kan neppe legges særlig høyere: Full poengpott på Highbury.

Og med litt gresk utur i Aten (PSV må ta poeng mot Panathinaikos 7. desember) er Rosenborg videre blant Europas 16 beste fotballag.

-  Julenissen er også snart på vei, svarer Braaten.

-  Men alt er mulig i enkeltkamper. Muligheten er der. Se på hvordan vi i Skeid herjet med Tippeliga-lag i cupen i fjor.

Fått tillit

Angrepsspilleren, som kom til Trondheim fra Oslo-klubben på seinsommeren i år, har i glimt fått vist fram sitt enorme potensial i Tippeligaen. Nå har han fått tillit fra start i tre kamper på rad. Og levert både finter, rykk og mål som viser hvorfor han fikk være med på landslagssamling i Hongkong for ti måneder siden.

-  Nja. Det har gått greit. Resultatene har ikke vært all verden. Men det kommer seg, sier Braaten som har måttet tåle kritikk fra hovedtrener Per Joar Hansen for å ta litt for mange pauser underveis i kampene.

-  Jeg trenger en pust i bakken av og til. Det er ikke alle som er som Roar Strand og løper i 90 minutter uten stans, mener Braaten.

Lystbetont

-  Har du dårlig kondis?

-  Det kommer an på hva du vil ha ut av det. Jeg er ingen langdistanseløper. For meg skal fotball være lystbetont. Er det ikke moro, så gidder jeg ikke mer, sier Braaten.

God tid

For Oslo-gutten har det stadig morsommere i Trondheim. Og er ikke skremt etter overgangen fra 1. divisjon.

-  Fotball går automatisk for meg. I Rosenborg er det et system en må lære seg. Og selv om det ikke er noen stor overgang, så tar ting tid, sier Braaten til Dagbladet to døgn før han etter all sannsynlighet får sin debut fra start i en Champions League-kamp.

-  Hvordan går det mot Panathinaikos, da?

-  Jeg tenker ikke på den matchen nå. Det er mange timer til, sier Daniel Braaten.

GUTTEDRØM PÅ VENT: Daniel Braaten trente innendørs i Abrahallen i går. Og han har ingen umiddelbare planer om å komme seg ut - i Europa. - Men alle har vel en guttedrøm om å bli stor i utlandet, sier Braaten. Her med Per Siljan Skjelbred.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media