Julenissen kan bli OL-maskott

Det er faktisk helt sant.

I MASKOTTFINALEN: Ded Moroz (julenissen). Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En flammende gutt. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En isbjørn. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: Ei soljente. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En dompap. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En hare. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En brunbjørn. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: Ei snøflakjente. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En delfin. Foto: SOCHI 2014/EPA
I MASKOTTFINALEN: En snøleopard. Foto: SOCHI 2014/EPA

(Dagbladet): Det er få ting som engasjerer folk så mye i forkant av et mesterskap som maskotter. Og maskottene blir ofte latterliggjort - for det er mye rart der ute.

Selv om det er tre år til OL i Sotsji er russerne i ferd med å sirkle inn hvem som skal være lekenes ansikt ut mot verden, skriver The Moscow News.

Og det kan fort bli julenissen.

24 000 forslag Etter å ha mottatt 24 000 forslag fra hele verden, sitter organisasjonskomiteen nå igjen med finaledeltakerne og det er et mildt sagt bredt spekter av kandidater.

I bildemaskinen øverst i saken kan du se dem alle som en.

Mest oppsiktsvekkende er selvsagt Ded Moroz, eller julenissen som vi kaller ham. Ded Moroz betyr egentlig bestefar frost og er lik den karen som kommer ned norske piper på julaften.

De er derimot ikke helt like. Vår nisse flyr helst rundt med sleden og reinsdyrene sine - mens Ded Moroz ofte er ute og vandrer med en lang, magisk stokk.

Dompap Barnas favoritt får derimot tøff kamp i avstemningen om å bli den offisielle OL-maskotten. For dompapen gir seg neppe uten å bite skikkelig fra seg.

Andre kandidater er en hare, en delfin, en isbjørn, en brunbjørn, en snøleopard, ei snøflakjente, ei soljente og en flammende gutt.

Juryen som plukket ut disse ti blant 24 000 innsendte forslag har bestått av tidligere idrettsutøvere, tv-produsenter, skuespillere og musikere.

Nå skal tv-seere stemme fram vinneren.

Er det lov å tro på julenissen?