Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juleprogrammet kan være redningen for et United i poengnød

Tøffe kamper for rivalene.

STRI TØRN: David Moyes og Manchester United må begynne å hente inn på rivalene om de ikke skal bli fullstendig akterutseilt i gullkampen. Foto: EPA/PETER POWELL
STRI TØRN: David Moyes og Manchester United må begynne å hente inn på rivalene om de ikke skal bli fullstendig akterutseilt i gullkampen. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

David Moyes har fått en stri start som Manchester United-manager. Trenden bør snus allerede hjemme mot Newcastle lørdag.

Uniteds fordel fram mot nyttår er at laget virker å ha det mest overkommelige kampprogrammet av dem som ble nevnt som gullkandidater før sesongen. Etter 14 serierunder er avstanden til serieleder Arsenal på hele tolv poeng.

Med andre ord: Moyes' og hans elever har en stor jobb å gjøre.

- Vi har en lang vei å gå. Vi må spille stor fotball og vinne fryktelig mange kamper i innspurten om vi skal være med der oppe mot slutten av sesongen, innrømmet han etter onsdagens 0-1-tap hjemme for gamleklubben Everton.

Lørdag gjester Newcastle Old Trafford. Alan Pardews lag har prestert ujevnt i sesonginnledningen og landet hardt med 0-3 for Swansea onsdag etter fire strake seirer.

- Det er det som er det positive her: Det kommer alltid flere kamper. Vi nådde ikke standarden vi håpet på mot Everton, men vi får en ny sjanse, sa Moyes.

Tøft for lederen Everton er noe uventet blant lagene som har meldt seg på i toppstriden. Også Newcastle og Southampton ligger foran et rufsete United. Samtidig virker Arsenal nærmest uslåelig selv om United overvant nettopp serielederen med 1-0 for fire uker siden.

Arsène Wengers menn står overfor tøffe tester de kommende ukene. Søndag skal Everton forsøke å gjenta suksessen fra Old Trafford i Nord-London. Også Manchester City (b) og Chelsea (h) venter Arsenal før julen ringes inn.

- Vi har et tungt program. Derfor måtte jeg hvile noen spillere og rotere onsdag. Nå spiller vi mot Everton søndag, i Napoli (mesterliga) onsdag kveld og borte mot Manchester City lørdag morgen. Det er et veldig, veldig heftig program, vurderte Wenger overfor Arsenals nettsted etter 2-0-seieren over Hull i midtuken.

I form Flere storkamper blir det å se fram til for tilhengere av britisk fotball i julemåneden. Blant de øvrige godbitene er Liverpools tre bortekamper mot Tottenham, Chelsea og Manchester City.

Merseyside-klubben flyr høyt etter Luis Suárez' oppvisning med fire scoringer mot Norwich (5-1) onsdag. Trolig må laget stole på uruguayaneren også i de kommende kampene. Siden Suárez kom tilbake fra karantene har han scoret 13 ganger på ni kamper.

- Siden jeg har jobbet tett med ham hver dag, er det kanskje mindre overraskende for meg enn for supporterne. Han nærmer seg de to store, (Cristiano) Ronaldo og (Lionel) Messi. Om han fortsetter slik, tar han dem igjen, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard om formspissen.

I motsetning til United, viser særlig topp 3-lagene solid form om dagen. Mens United står uten seier på de siste tre kampene, har Arsenal, Chelsea og Manchester City vunnet tilsvarende oppgjør.

Så spørs det om ting kan snu for Moyes og United i det tøffe desemberprogrammet.

(NTB)