Julestritt for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet): Årets NHL-sesong er så tøff at Premier League minner om en ferie. Bare spør Shampo. - Fotballspillere er ikke i nærheten av det vi holder på med, sier Espen Knutsen (29) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av OL-turneringen i februar spilles kampene ekstra tett. De siste tolv dagene har Espen spilt åtte kamper, byttet tidssone fire ganger og flydd USA på kryss og tvers. Natt til tirsdag var Espen og Columbus Blue Jackets i Arizona og tapte 4-1 mot Phoenix Coyotes. Vanligvis gjør reisingen at han ikke er i seng før ved tretida om natta.

- Spør du meg hvem vi spilte mot for fem dager siden så vet jeg ikke. Jeg må ringe hjem for å høre hvilken dag det er, sier en mørbanket Shampo da vi treffer ham, under en stopp i Los Angeles.

Smerter

Han merker stor forskjell fra forrige års OL-frie sesong.

- I fjor hadde vi noen ganger tre-fire dager mellom kamper, men nå er det matcher hele tida. Med all reisingen blir det tøft, forteller Espen, som merker kjøret på kroppen.

- Nå har jeg vondt i nakke og skuldre og bein. Det er helt vanlig. Det blir bare å sove, spise og spille, og vi får aldri det lille ekstra, sier Vålerenga-gutten.

- Så du gleder deg til OL-ferien?

- Det skal bli deilig. Men det er så lenge til at jeg ikke tenker på det. 30 kamper, tenker jeg. Nå er det bare konsentrasjon på neste kamp.

Så langt denne sesongen har ikke Shampo briljert i offensiv sone. Men det bekymrer ikke Espen.

- Det tar litt tid å bli kjent med nye spillere. Jeg tenker ikke på statistikken. Jeg ligger vel der jeg lå i fjor. Det er bare å fortsette å spille, sier Espen på sin rolige måte.

- Kjenner du presset?

- Ja, det er alltid der. Kravene har steget. Jeg og Ray Whitney er de som skal produsere.

- Og laget bør kanskje vinne oftere?

- Joda, men jeg tror vi ligger på nesten samme poengsum nå som i fjor. Men det er klart at forventingene har steget.

God defensiv

Columbus har faktisk ett poeng mindre etter 35 kamper i år enn i fjor (24 og 25). Og Espen hadde da 13 poeng med sju færre spilte kamper. Nå står han med 17.

- Vi må produsere mer offensivt. Det er problemet vårt, sier Es pen, som blir lovprist av trener Dave King for sin defensive innsats.

Og på spørsmål om det er verdt all smerten og slitet, er ikke en smilende Shampo i tvil.

- Ja, helt klart.

HVOR I ALL VERDEN? Espen Knutsen var en kjapp tur innom Los Angeles denne uka. Og sjøl om Shampo ikke har funnet poengformen, er treneren fornøyd. - Espen er strålende defensivt. Det er bare snakk om tid for han finner målformen, sier Dave King til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer