Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Julestrømpe-mysteriet: EM-spillerne avslører: - Ingen magisk effekt

Danmark er EMs store overraskelse.

EM-TÅRER: Danske spiller jubler for plass i semifinalene og Sandra Toft (i grønt) storspilte mot Romania. I kveld venter semifinale mot Nederland.  Foto: Bjørn Langsem 
EM-TÅRER: Danske spiller jubler for plass i semifinalene og Sandra Toft (i grønt) storspilte mot Romania. I kveld venter semifinale mot Nederland.  Foto: Bjørn Langsem  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet): Danmark er håndball-EMs store overraskelse og medier over hele Norden kastet seg over det mye omtalte julestrømpemysteriet tidligere i mesterskapet.

Nå kan Dagbladets EM- og julestrømperedaksjon avsløre at julestrømpene ikke har noe å gjøre med oppturen og storspillet til de danske pikene.

- Vi snakker ikke om julestrømper før semifinalen. De har ikke hatt noen magisk effekt på oss, sier keeper Sandra Toft til Dagbladet med et lurt smil.

- Jeg kan forsikre deg om at julestrømpene ikke har hatt noen supereffekt, sier stjernespiller Anne Mette Hansen, som satte ni mål i den avgjørende Romania-kampen, til Dagbladet.

Spillerne avviser altså det noen kanskje trodde - etter at enkelte i den danske lagledelsen reagerte voldsomt da Dagbladets EM-utsendte ved en feil fikk ei julestrømpe på sin egen hotelldør.

«Pinlig» var blant ordene fra presseavdelingen til danskene til norsk rikspresse.

Derfor begynte Dagbladets julestrømperedaksjon å undre på om det var noe muffens med det danske strømpe-stuntet.

Etter Dagbladets artikkel - som ble henvist til i Sveriges, Danmarks og Norges største medier - har nemlig de danske håndballspillerne prestert på et meget høyt nivå. Målsettingen før EM var topp 12 - nå er de minimum topp 4.

INGEN EFFEKT: Dagbladets EM-fotograf fikk ei dansk julestrømpe festet på hotelldøra tidligere i EM. Enkelte i den danske delegasjonen likte ikke at Dagbladet tok et fotografi av egen hotelldør. Foto: Bjørn Langsem
INGEN EFFEKT: Dagbladets EM-fotograf fikk ei dansk julestrømpe festet på hotelldøra tidligere i EM. Enkelte i den danske delegasjonen likte ikke at Dagbladet tok et fotografi av egen hotelldør. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Toft viste klasse

Først yppet danskene seg mot regjerende EM- og VM-mester Norge, før Romania ble stoppet effektivt i skjebnekampen i hovedrunden. Det mye takket være superspill fra keeper Toft og målmaskinen Hansen.

Nå viser det seg at det er trening, laginnsats, gode forberedelser og hardt arbeid som står bak den danske oppblomstringen.

- Glem julestrømpene, sier Sandra Toft, som hadde fantastiske 50 i redningsprosent mot Romanias skuddvillige kvinner.

- Bakgrunnen for framgangen er enkel: Vi står sammen som et lag og forsvaret er fantastisk. Det er uvirkelig å stå bak det jeg mener er verdens beste forsvar, sier Toft.

Opptur etter Norge-tap

Målvakten drev Romania-stjernen Cristina Neagu til vanvidd. Neagu scoret bare på 3 av 13 skudd!

- Det var en fantastisk følelse, sier Toft.

Den danske målvakten spiller til daglig i Larvik. Hun innrømmer at tapet mot Norge i hovedrunden har betydd mye for det danske laget. For danskene var nære en overraskelse.

- Norge-kampen viste at vi kan slå alle. Ingen motstander er for god for oss, sier Toft, som møter Nederland til semifinale i kveld.

Semifinalene: Danmark - Nederland, kl. 18.30. Norge - Frankrike, kl. 20.45.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!