Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Julia Pavlovitsj dopingtatt

Hviterussiske Julia Pavlovitsj ble den første dopingavslørte utøveren i Salt Lake City-OL. Hun er kortbaneløper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første testen hun avga, men som ikke ble godkjent på grunn av prosedyrefeil, viste spor av nandrolon. Nå sier kilder i medisinkommisjonen i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) at prøven inneholdt nandrolon 380 ganger det normale.

Derfor ble det beordret en ny test av den hviterussiske kortbaneløperen, men hun møtte ikke til denne testen. Ingen vet hvor hun er blitt av, blir det hevdet. Resultatet var at både Pavlovitsj og den hviterussiske hovedlederen Jaroslav Baritsjko ble utestengt fra videre deltakelse i lekene.

Baritsjko ble fratatt akkrediteringen sin og sendt rett hjem til Minsk. Om også Julia Pavlovitsj befinner seg i Minsk er det ingen som vet.

IOK-direktør Francois Carrard sier at styret i Den internasjonale olympiske komiteen ikke er glad for å ha fått denne saken opp i hendene, men reglene må følges, og i og med at den hviterussiske utøveren ikke møtte til en ny dopingtest hun var innkalt til, så blir tilfellet behandlet som om hun har avgitt en positiv prøve. Det betyr utestengelse - i første omgang fra OL.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart