Vidunderbarnet Norge mistet: Julie Bonnevie-Svendsen

Julie var verdens største skiskyttertalent. Så ble hun borte

Julie Bonnevie-Svendsen ble beskrevet som tidenes største skiskyttertalent og satte flere aldersrekorder. Så gikk det galt. Nå håper den 31 år gamle ortopedingeniøren at norsk idrett tar lærdom av hennes erfaringer.

TIDENES TALENT: Julie Bonnevie-Svendsen, her sammen med Tora Berger og Solveig Rogstad på pallen, ble beskrevet som tidenes skiskyttertalent, enda mer komplett enn Liv Grete Skjelbreid. Så gikk det galt. Nå håper hun yngre utøverne kan lære av hennes erfaringer. Foto: NTB Scanpix
TIDENES TALENT: Julie Bonnevie-Svendsen, her sammen med Tora Berger og Solveig Rogstad på pallen, ble beskrevet som tidenes skiskyttertalent, enda mer komplett enn Liv Grete Skjelbreid. Så gikk det galt. Nå håper hun yngre utøverne kan lære av hennes erfaringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I serien om norsk kvinneidrett og det oppsiktsvekkende store avviket mellom herre- og kvinnegull i Norge, som byr på større ulikheter enn i noe annet land, har en rekke av Norges beste idrettsutøvere, trenere og ledere kommet med sitt syn på tematikken.

De kvinnelige idrettstalentene har vært og er der, men en sentral del av årsaken til det store kjønnsavviket, er at de norske idrettskvinnene har langt kortere karrierer enn herrene.

Eksempelvis ble Julie Bonnevie Svendsen beskrevet som verdens største skiskyttertalent - større enn Liv Grete Skjelbreid - men la opp 23 år gammel, til manges store overraskelse.

Annie Winquist var juniorverdensmester i super-G og et av verdens største talent, men la opp bare 21 år gammel.

Hilde Fenne ble juniorverdensmester på sprinten i 2012 og vant stafettgull i senior-VM i 2013 da hun seilte opp som framtidens store norske skiskytterstjerne sammen med jevngamle Johannes Thingnes Bø. I vår la hun opp, 24 år gammel.

Mona Løseth ble juniorverdensmester i storslalåm som tenåring og var blant verdens største alpintalenter, men la opp i en alder av 23 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer