Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juninho ertet Ronaldo etter frispark-lompe

- Nistirret på hverandre, sier Roar Stokke.

(Dagbladet.no): Frisparkduellen mellom Juninho og Cristiano Ronaldo ble kalt en liten kamp i kampen under gårsdagens mesterligamøte mellom Lyon og Manchester United.

Det ble raskt åpenbart at de to følte det på samme måte selv.

TV 3- og Viasat 4-kommentator Roar Stokke la allerede før kampen merke til rivaliseringen de to imellom.

- Jeg la merke til at de gjorde tegn til hverandre på oppvarmingen da de fikk øye på hverandre. Det var smil og tomler opp. Før kampen ble Ronaldo og Juninho satt opp mot hverandre, og Juninho sa at han hadde holdt på med den frisparkteknikken i 10 år - indirekte hevdet han vel at han hadde patent på den, sier Stokke til Dagbladet.no.

Oppsøkte hverandre

For mens brasilianeren har terrorisert keepere i en årrekke, er det først denne sesongen Ronaldo har begynt å treffe med sin katapult-teknikk.

I går lyktes ingen av dem - og med et glimt i øyet lot de hverandre få høre det underveis.

Ronaldo fikk muligheten først, et stykke ut i 1. omgangen. Han traff ballen dårlig og skjøt rett i muren fra 30 meter, før han måkte returen høyt over.

KAMP I KAMPEN: Juninho og Ronaldo er begge blant Europas fremste frisparkskyttere. Begge virket opptatt av å gå seirende ut av duellen i går, men ingen hadde en spesielt god frisparkdag på jobben. Foto: REUTERS
KAMP I KAMPEN: Juninho og Ronaldo er begge blant Europas fremste frisparkskyttere. Begge virket opptatt av å gå seirende ut av duellen i går, men ingen hadde en spesielt god frisparkdag på jobben. Foto: REUTERS Vis mer

Juninho var raskt frampå og tok Ronaldo i armen. Portugiseren snudde seg, og så på brassen med en forbauset mine. Noen minutter senere var rollene byttet om.

Lyon-dirigenten feide et frispark over målet til Edwin van der Sar. Førstemann bort til Juninho var selvsagt Ronaldo - som fikk et bredt glis i retur.

- Da Juninho tok frispark var Ronaldo dypt konsentrert, og omvendt. Juninho nistirret på Ronaldo før han tok frispark. De studerte hverandre, og har nok stor respekt og beundring for den andre, sier Stokke.

Ronaldo et stykke igjen til originalen

Selve kampen endte 1-1, mens frisparkduellen endte 0-0. Juninho var riktignok nærmest med et skudd van der Sar måtte ut i full strekk på, men Stokke mener begge hadde en dårlig frisparkdag på jobben.

- Ingen av dem var spesielt heldig. De visste at alle målte dem opp mot hverandre, så det ble litt krampaktig, sier han.

Selv er han klar på at Ronaldo har et stykke igjen før han kan sammenligne seg med Lyons brasilianer.

- Det blir nesten smak og behag, og det er vanskelig å rangere. Begge har en spesiell teknikk. Men kopien, hvis man kan kalle Ronaldo det, har fortsatt litt å strekke seg etter for å nå Juninhos nivå. Han har levert over så lang tid og gjort det på bestilling. Ronaldo har hatt to, tre perler i år, men Juninho har vel et tosifra eller kanskje tresifret antall. Dessverre er det mange nordmenn som ikke har sett Juninho mange ganger i den franske ligaen, sier Stokke.

image: Juninho ertet Ronaldo etter frispark-lompe
TAKK FOR SIST: Juninho gliste i skjegget da han selv mislyktes - og Ronaldo tok kontakt.
BEDRE LYKKE NESTE GANG:</B> Juninho oppsøkte Ronaldo etter at portugiseren mislyktes med sitt første frispark.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media