Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Junior Bøkko er blitt senior

For første gang sto i går junior Håvard Bøkko (18) på pallen som senior.

HAMAR (Dagbladet): Det gjorde han like godt i EM, både på 1500-meter og i sammendraget.

Etter å ha fullført EM på en strålende måte, vet unggutten at han må nyte de neste to rolige ukene. Deretter går det slag i slag for unggutten.

-  Først er det jo OL da, så rett til en verdenscuphelg Heerenveen, helga etter er det junior-VM i Tyskland før det bærer til allround-VM i Calgary, forteller Bøkko.

Kjempenyttig

Han innser at han vil få trøbbel, spesielt i det siste mesterskapet.

-  Får vel ikke mer en fem dager fra junior-VM avsluttes til senior-VM starter, og det blir for kort tid til å venne seg til tidsforskjellen og få en god oppladning, slår han fast.

-  Men det er jo kjemperfaring å få være med, legger han til, og tenker det samme om OL.

-  Jeg kommer ikke til å være med å kjempe om noen medaljer der, det blir for tøft. Tror ikke jeg kommer til å gå noe mer enn lagtempo og 1500-meteren, men det blir kjempenyttig å ha med seg videre, sier Bøkko.

Spesiell

Bøkko tok sin første pallplassering internasjonalt som senior med tredjeplassen på gårsdagens 1500-meter. Så fulgte han opp med en strålende 10 000 meter og satte også personlig rekord med nesten fire sekunder i Vikingskipet.

-  Håvard er helt spesiell, det sa jeg allerede for to år siden da jeg først begynte å jobbe med han. Han kommer til å bringe enormt mye glede til norsk skøytesport de neste åra, sier landslagssjef Peter Mueller.

HOPPENDE GLAD: Da 18-årige Håvard Bøkko entret tredjeplassen på seierspallen i Vikingskipet i går kveld var han strålende fornøyd med sitt første seniormesterskap. Juniorløperen fra Hol overlot den øverste plassen på pallen til italienske Enrico Fabris denne gangen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media