Junior Bøkko er blitt senior

For første gang sto i går junior Håvard Bøkko (18) på pallen som senior.

HAMAR (Dagbladet): Det gjorde han like godt i EM, både på 1500-meter og i sammendraget.

Etter å ha fullført EM på en strålende måte, vet unggutten at han må nyte de neste to rolige ukene. Deretter går det slag i slag for unggutten.

-  Først er det jo OL da, så rett til en verdenscuphelg Heerenveen, helga etter er det junior-VM i Tyskland før det bærer til allround-VM i Calgary, forteller Bøkko.

Kjempenyttig

Han innser at han vil få trøbbel, spesielt i det siste mesterskapet.

-  Får vel ikke mer en fem dager fra junior-VM avsluttes til senior-VM starter, og det blir for kort tid til å venne seg til tidsforskjellen og få en god oppladning, slår han fast.

-  Men det er jo kjemperfaring å få være med, legger han til, og tenker det samme om OL.

-  Jeg kommer ikke til å være med å kjempe om noen medaljer der, det blir for tøft. Tror ikke jeg kommer til å gå noe mer enn lagtempo og 1500-meteren, men det blir kjempenyttig å ha med seg videre, sier Bøkko.

Spesiell

Bøkko tok sin første pallplassering internasjonalt som senior med tredjeplassen på gårsdagens 1500-meter. Så fulgte han opp med en strålende 10 000 meter og satte også personlig rekord med nesten fire sekunder i Vikingskipet.

-  Håvard er helt spesiell, det sa jeg allerede for to år siden da jeg først begynte å jobbe med han. Han kommer til å bringe enormt mye glede til norsk skøytesport de neste åra, sier landslagssjef Peter Mueller.

HOPPENDE GLAD: Da 18-årige Håvard Bøkko entret tredjeplassen på seierspallen i Vikingskipet i går kveld var han strålende fornøyd med sitt første seniormesterskap. Juniorløperen fra Hol overlot den øverste plassen på pallen til italienske Enrico Fabris denne gangen.