Juniorfeil kostet Brann seieren i Drammen

- Skal ikke slippe til det målet på den måten, sier Skarsfjord.

SIKRET GODSET-POENG: Fredrik Nordkvelle (bildet) og Øyvind Storflor utnyttet mangelen på kynisme i Brann-forsvaret til fulle da de berget 1-1 mot Brann med et kjapt frispark.Foto: Erlend Aas / Scanpix
SIKRET GODSET-POENG: Fredrik Nordkvelle (bildet) og Øyvind Storflor utnyttet mangelen på kynisme i Brann-forsvaret til fulle da de berget 1-1 mot Brann med et kjapt frispark.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Strømsgodset - Brann 1-1.

Kombinasjonen Brann, kunstgress og bortebane har ikke vært noen suksessoppskrift de siste par sesongene. Kun tre av ti bortekamper på kunstig underlag har resultert i tre poeng de siste to årene.

Legger man et hjemmesterkt Strømsgodset til i regnestykket, var gjestene fra Bergen på ingen måte noen favoritt da lagene møttes på Marienlyst i ettermiddag. Rekka skulle også forverres til tre av 11 innen kvelden var omme, etter at Brann gjorde en feil man straffes for på guttelagsnivå i forkant av Fredrik Nordkvelles utligningsmål.

Keepertabbe
Vertene hadde klart seg forbilledlig godt uten nøkkelspillere som Marcus Pedersen, Jo Inge Berget og Alexander Aas den siste tida, men mot Brann havnet Ronny Deilas unge mannskap tidlig i trøbbel.

Særlig Lars-Christopher Vilsvik hadde store problemer mot en Erik Huseklepp i gryende storform. Landslagsangriperen var til stadighet på farten på sin venstreside, og kom til et par-tre gode muligheter i løpet av kampen, men havnet i for vanskelige avslutningsposisjoner til å overliste en stort sett solid Adam Larsen Kwarasey.

Det vil si med ett unntak.

35 minutter ut i oppgjøret feilbergnet nemlig Godset-keeperen fullstendig da han skulle bokse et innlegg ut av farlig område og etterlot målet åpent.

Ballen endte rett i beina på Diego Guastavino, som kunne bruke et kontrollerende touch før han plasserte ballen kaldt og rolig i tomt nett.

Fikk betalt til slutt
Strømsgodset fikk lite til å stemme framover på banen før hvilen, og Ronny Deila var tvunget til å ta grep i pausen. Løsningen ble å ta av Jim Johansen, som debuterte i midtspissrollen, og Muhamed Keita.

Inn kom Petar Rnkovic og Ola Kamara, men det tok litt tid før Godset-sjefen fikk uttelling for sine taktiske endringer. Brann var nemlig farligst frampå også i innledningen av annen omgang.

UTNYTTET KEEPERTABBE: Adam Larsen Kwarasey bommet grovt da han skulle bokse ut ballen, og serverte i stedet Diego Guastavino som ga Brann ledelsen.Foto: Erlend Aas / Scanpix
UTNYTTET KEEPERTABBE: Adam Larsen Kwarasey bommet grovt da han skulle bokse ut ballen, og serverte i stedet Diego Guastavino som ga Brann ledelsen.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Men hjemmelaget spilte seg etterhvert betraktelig opp og hadde vist gode tendenser da uttellingen kom etter 70 minutter, selv om en vel gavmild Birkir Már Sævarsson må ta sin del av skylda for utligningsmålet.

Brann var nemlig kraftig i ubalanse etter en offensiv dødball da islendingen lagde frispark i duell med Øyvind Storflor på midtbanen.

I stedet for å risikere et gult kort ved å holde i ballen til flere rødtrøyer var på rett side, begikk han  den juniorfeilen å legge ballen til rette for Storflor, som takket og bukket, slik han gjorde det mot Aalesund for noen uker siden.

Både Fredrik Nordkvelle og Ola Kamara hadde startet, og Storflor fant førstnevnte med masse bakrom å boltre seg i. Som eneste mann i sikring, torde ikke Hassan El Fakiri å gå opp i press, og dermed kunne Nordkvelle plassere ballen uttagbart forbi Håkon Opdal uten særlig forstyrrelse.

- Vil skal ikke slippe til det målet på den måten vi gjør. Urutinert! konstaterer Brann-seier Rune Skarsfjord overfor NRK. 

Godset overtok initiativet i kampen etter utligningen, men flere mål ble det ikke i Drammen, og dermed endte det med poengdeling.