Juniorjentene gjorde inntrykk på Thorir

Våre ferske juniorverdensmestere kan ta steget inn på a-landslaget allerede i høst.

|||Landslagssjef Thorir Hergeirsson er mektig imponert over juniorlandslagets VM-gull, og utelukker ikke at juniorer kan spille seg inn på A-landslaget allerede i år.

- Jeg har fulgt laget tett gjennom mange år, og det de viste i Sør-Korea var en sterk prestasjon. De ble også verdensmestere etter solide seirer i både semifinalen og finalen, sier Hergeirsson til NTB.

Han benytter også anledningen til å rose sine trenerkolleger Tom Morten Svendsen og Valery Putans.

- Det som kanskje var aller best med mesterskapet, var at trenerne brukte hele troppen, og sørget for å få en stigning mot de siste kampene. De to beste kampene var de to siste. Støtteapparatet har også gjort en sterk jobb, påpeker islendingen.

- Vært gjennom et tøft år Hergeirsson blir litt unnvikende når NTB spør om noen av gulljentene kan ta steget inn på A-landslaget allerede den kommende høsten. Men han vil ikke utelukke noen ting.

- Vi skal være kloke og tenke over at disse jentene har hatt et tøft kjør det siste året. De skal få trene godt etter påkjenningen de nettopp har vært igjennom. Noen av dem kan nok banke på allerede i år og ha muligheter til å være med til EM i desember. Men det avhenger av deres egen form og videre utvikling, samtidig som vi må se an seniorene og hvordan det står til med form og eventuelle skader blant dem, sier Hergeirsson.

Sparret mot seniorene Juniorlandslaget brukte seniorene som sparringpartnere da lagene trente sammen i portugisiske Algarve tidligere i sommer. Hergeirsson tror det gjorde nytten for de litt yngre, men han vil ikke gå så langt som å kåre årets juniorlandslag til det mest talentfulle noen gang.

- Det blir litt vanskelig å si, men 1990- og 1991-jentene er utvilsomt en svært sterk årgang. Det var de som er født i 1985 og 1986 også. De vant sølv i både EM og VM, sier Hergeirsson, og tenker blant annet på navn som Marit Malm Frafjord, Camilla Herrem, Tonje Nøstvold, Tine Stange og Gøril Snorroeggen.

Landslagssjefen trekker også fram 1979 og 1980-kullene med spillere som Gro Hammerseng, Kristine Lunde-Borgersen, Kathrine Lunde Haraldsen, Kari Mette Johansen og Ragnhild Aamodt.

Sykluser på fem år - Det er i grunnen interessant at de går slik i femårssykluser med norske håndballspillere. Jeg skulle gjerne likt å vite hva det er som gjøres riktig i Norge hvert femte år, flirer den rutinerte treneren.

Men felles for alle tidligere gode og mindre gode generasjoner, er uansett at ingen har vunnet VM som juniorer. Hergeirsson understreker at årets mestere fortsatt har en vei å gå før de er stabile toppspillere også som seniorer.

- Vi har bevisst holdt dem på juniorlandslaget for å la dem dra lasset for sin årgang. Men de har utvilsomt en styrke sammenlignet med andre nasjoner siden de aller fleste av dem har spilt mye på toppnivå i klubbhåndballen allerede. Det har gitt dem et løft, mener han.

(NTB)