Juniorlaget for døve må kommunisere med synet

- Vi må huske på å se hverandre.

 GODT SAMHOLD:  Juniorlaget for døve er et sammensatt lag for å spille på Norway Cup.  Her tømmer Beate Gokstad Eng vann på Ane Dimmen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GODT SAMHOLD: Juniorlaget for døve er et sammensatt lag for å spille på Norway Cup. Her tømmer Beate Gokstad Eng vann på Ane Dimmen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): De hører ikke når fløyta går, og kan ikke rope beskjeder til hverandre. Men juniorlaget for døve finner hverandre med øynene

Juniorlaget for døve består av spillere fra hele landet, fra 15 til 19 år, som samles for å stille lag i Norway Cup. Flere av spillerne er landslagsspillere.

Juniorlaget for døve spiller i klasse A, gutter 17-19 år, men har både yngre spillere, i tillegg til tre jenter på laget. Felles er at alle på laget er hørselshemmet.

Eneste døve Beate Gokstad Eng (17) er en av jentene på laget. Hun spiller vanligvis for Tertnes i Bergen, hvor hun er den eneste av spillerne som er hørselshemmet. I Norway Cup spiller hun bare med døve.

-Jeg merker litt forskjell på lagene. På Tertnes er de vant til at jeg er hørselshemmet, og de snakker veldig tydelig til meg. Det er lettere å kommunisere underveis når det er flere hørende. Nå må vi huske på å se på hverandre, og ha øynene på ballen, sier hun etter gårsdagens kamp.

Gokstad Eng trakk fram akkurat kommunikasjonen som noe laget må bli bedre på. Juniorlaget møtte Sykkylven i går, men tapte til slutt kampen 0—2.

Ny opplevelse - Vi spilte greit, men vi kunne gjort det bedre. Vi var veldig ivrig, og glemte å kommunisere. I den første kampen spilte alle der vi hadde blitt enige om, men nå ble vi litt for ivrig på å vinne, og glemte det vi skulle gjøre, sier Gokstad Eng.

- Vi har alltid et spillermøte dagen før, hvor vi blir enige om hva vi skal gjøre. Det er viktig.

Etter at juniorlagets keeper ble skadet måtte Gokstad Eng stå halve sisteomgangen i mål i går.

- Jeg spiller keeper på jentelaget, så jeg har jo litt erfaring. Men jeg har aldri stått i mål mot gutter før, så i begynnelsen var jeg litt nervøs, men jeg følte det gikk greit etter hvert. Jeg gjorde mitt beste, sier hun.

Landslagsspillere Laget trente sammen i bare tre dager før Norway Cup startet, men flere kjenner hverandre fra før.

- Jeg kjente de aller fleste fra før, og det er veldig gøy og sosialt å være her sammen med de. Når vi møtes har vi det veldig gøy sammen, sier Gokstad Eng.

Både hun og Ane Dimmen spiller også på damelandslaget for døve i futsal, i tillegg til at en annen spiller på laget, Tor Espen Gjermstad, spiller på døvelandslaget i fotball og futsal.

- Det er ganske store forskjeller på fotball og futsal, for futsal spilles jo innendørs, sier Gokstad Eng, som sammen med landslaget satser fullt mot EM neste år.