TIL UNITED: Bastian Schweinsteiger. Foto: Sven Hoppe/dpa
TIL UNITED: Bastian Schweinsteiger. Foto: Sven Hoppe/dpaVis mer

Juniorspiller avslørte Schweinsteiger-overgang

Overgangen offisielt bekreftet.

(Dagbladet): Tyske Bild meldte i går at Bastian Schweinsteiger er enig med Manchester United om en treårsavtale. Uten at detaljene er kjent i skrivende stund, er det offisielt bekreftet at 30-åringen slutter seg til Louis van Gaals mannskap.

Det på en pressekonferanse i forbindelse med Bayern Münchens lagpresentasjon i dag. Det bekreftet styreleder i klubben, Karl-Heinz Rummenigge.

Senere ble det også bekreftet på Manchester Uniteds hjemmesider. Kun personlige betingelser og en medisinsk sjekk er det som gjenstår før avtalen er fullstendig i boks.

- Schweinsteiger har åtte bundesliga-titler, sju cuptitler, et Champions League-trofe og er kaptein for det tyske landslaget som ble verdensmester for et år siden. Det er klart dette er en stor, stor overgang for Bayern, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Fornøyd United.no-redaktør Dag Langerød er fornøyd med å ha fått på plass en rutinert midtbanespiller. Bastian Schweinsteiger, som har spilt i Bayern München i hele sin karriere, utviklet altså et godt forhold til United-manager Louis van Gaal den tiden nederlenderen var manager for den tyske klubben.

- Det kan ikke gå galt, tror jeg. Louis van Gaal lovet et Carrick-erstatter da han forsvant ut med skade, og her har vi en som såvidt jeg kan bedømme både løser den rollen og kan gjøre en annen jobb lengre frem på midtbanen. Han er en fotballklok, smart spiller, og van Gaal har store krav til den taktiske kompetansen til hver spiller. En av grunnene til at han går, er jo også det gode forholdet til Louis van Gaal. De kjenner hverandre godt.

Personlig skulle Langerød gjerne hatt inn en med fart på midtbanen. Men han understreker likevel at United har skaffet seg en verdensklassespiller.

- Han kunne gått inn på omtrent hvilket som helst lag i hele verden, inkludert Champions League-vinner Barcelona. Og han har valgt United. Det er en signering som skaper entusiasme, sier United-redaktøren.

- God timing Jan Åge Fjørtoft, som jobber som ekspert i tysk TV, tror denne avtalen kan sette i gang diskusjoner i Bayern som går på Pep Guardiola og at han er i ferd med å få inn for mye spansk i laget.

- Det er en stolt klubb, som er opptatt av Bayern-DNAet. Bastian Schweinsteiger var den som symboliserte det mest for dem. Når det er sagt, så opplever jeg at det er en god timing både for Schweinsteiger og laget. Hvis Thiago og Martinez hadde vært skadefri, er det ikke sikkert han hadde fått så mye spilletid som han ønsker og forventer av hans status. Sånn sett opplever jeg at det er en god timing, sier Fjørtoft.

- Manchester United har nettopp signert kapteinen til verdensmesteren i fotball. Det kan uansett ikke være feil, sier Fjørtoft, som også påpeker det gode forholdet mellom Schweinsteiger og van Gaal.

Forsnakket seg Ellers har Manchester United også vervet Memphis Depay denne sommeren.

- Vi får noe det lukter krutt av. Men likevel savner jeg en spiss med fart på toppen. Uansett forventer vi at United er i gullkampen kommende sesong, men dette bidrar til at håpet har blitt større, sier Dag Langerød.

Men det var juniorspiller og nyverving Joshua Kimmich som røpet hemmeligheten da han forsnakket seg tidligere på dagens pressekonferanse.

- Det er synd at vi mister en så rutinert midtbanespiller.