FØRSTEMANN:  - Jeg er kommet hit for å bli den første til å gratulere Jupp Heynkes med prisen, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp (t.h) om Jupp Heynckes før det ble klart at det var den tidligere Bayern-treneren som stakk av med prisen. Foto: EPA / WALTER BIERI / NTB Scanpix
FØRSTEMANN: - Jeg er kommet hit for å bli den første til å gratulere Jupp Heynkes med prisen, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp (t.h) om Jupp Heynckes før det ble klart at det var den tidligere Bayern-treneren som stakk av med prisen. Foto: EPA / WALTER BIERI / NTB ScanpixVis mer

Jupp Heynckes kåret til årets trener

- Dette hadde jeg ikke drømt om for ti år siden.

(Dagbladet): Jupp Heynckes fikk prisen som årets trener under Ballon d'Or i kveld.

Dermed kronet tyskeren en fantastisk karriere i Bayern München. I sin siste sesong som trener for laget ledet han Bayern til seier i Bundesligaen, Champions League og den tyske cupen.

Han slo med det Sir Alex Ferguson (Manchester United) og Jürgen Klopp (Dortmund).

- Det er en ære å motta denne prisen i dag. Det er nytt at en som sluttet som trener mottar en slik pris. Suksess kommer ikke av seg selv. I lagspill er det viktig at du har en toppklubb i ryggen. Og det hadde jeg i Bayern. Mange bidro til suksessen, og jeg vil takke dem spesielt, sa Heynckes etter å ha blitt tildelt trener-prisen.

- En lykkelig mann - Fotball er for kompleks å håndtere for én person å takle. Mange takk, jeg er en lykkelig mann. Og jeg er glad for å krone karrieren med denne æresbevsningen. Dette hadde jeg ikke drømt om for ti år siden. Jeg er veldig glad, og vil takke dere alle.

Jürgen Klopp var før utdelingen klar på hvem som skulle ha gratulasjonene i kveld.

- Jeg er kommet hit for å bli den første til å gratulere Jupp Heynkes med prisen, sa Dortmund-treneren før vinneren ble kjent.

Dobbelt tysk På kvinnesiden var det Ralf Kellermann (VfL Wolfsburg), Silvia Neid (tysk landslagssjef) og Pia Sundhage (svensk landslagssjef) som kjempet om den gjeve tittelen.

Prisen gikk til den tyske landslagssjefen, som i sommer tok laget til EM-gull i Sverige.

Prisene ble delt ut av den engelske landslagssjefen Roy Hodgson.

Fair Play-prisen til Afghanistan Den tidligere sør-afrikanske politikeren Tokyo Sexwale hadde æren av å dele ut Fair Play-prisen.

Den prisen gikk til det afghanske landslaget, for måten de samler, og gir håp til det afghanske folk.

I august spilte Afghanistan hjemmekamp mot Pakistan i den første FIFA-godkjente kampen på 36 år. Den kampen vant det afghanske laget 3-0, og måneden etter slo de India 2-0 i Sør-Asia-mesterskapet.