FRYKTET SKYTTER: Grit Jurack har vært ute hele sesongen, men gjør comeback mot Larvik i lørdagens Champions League-semifinale. Foto: AFP
FRYKTET SKYTTER: Grit Jurack har vært ute hele sesongen, men gjør comeback mot Larvik i lørdagens Champions League-semifinale. Foto: AFPVis mer

Jurack-comeback mot Larvik - to måneder etter fødselen

Overraskende nyhet før CL-semien.

|||(Dagbladet): Viborg har ikke bare klart å få linjespilleren Anja Althaus klar til lørdagens Champions League-semifinale mot Larvik.

Fredag kveld ble det også kjent at verdensstjernen Grit Jurack blir klar til kampen - bare to måneder etter at hun ble mor til Lukas.

Viborg-trener Jakob Vestergård forventer ikke at hun allerede er tilbake i gammelt toppslag, men hun er i hvert fall i bra nok form til å kunne spille en betydelig rolle mot Larvik.

Toppscorer i fjor- Vi får plutselig tilført en stor kapasitet. Men det er en balansegang i forhold til hvor mye vi kan forvente av henne. Hun er selvfølgelig ikke på det nivået hun var da hun ble toppscorer i Champions League forrige sesong, sier Vestergård til klubbens hjemmeside.

Jurack er både en fryktet skytter og en viktig tilrettelegger. Hennes rutine kan bli svært viktig for Viborg i semifinalen - og tilsvarende skummelt for Larvik.

- Det har sett bra ut på trening og hun kommer sikkert til å få en del spilletid, sier Viborg-treneren.

Med de to tyske spillerne tilbake på banen - Althaus ble skadd i februar - blir ikke oppgaven noe lettere for Larvik. Viborg - med Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen på laget - er regjerende Champions League-mester og de har hevet seg kraftig etter en tung start på sesongen.

- Et komplett lagEkspertene mener det er 50/50 før kampstart, og avgjørelsen faller neppe særlig lenge før 60 minutter også er unnagjort i Arena Larvik neste lørdag.

- De har et komplett lag, anført av verdens beste håndballspiller - Bojana Popovic. På sitt beste er de veldig gode, men de har variert mer i år enn forrige sesong. Spiller vi opp mot det vi kan, så skal de få det tøft, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Larvik har trolig aldri hatt en bedre sjanse til å nå finalen, tross to semifinaler tidligere. De har slitt med skader de siste Champions League-sesongene, men nå har oppladningen vært optimal. Stjernene slapp til og med å delta på landslagets samling på Beitostølen i påska.

- Vi har hatt maksimale forberedelser. Nå har jentene endelig fått forberedt seg slik de fortjener, sier Bøhn.

OGSÅ TILBAKE: Anja Althaus ble skadd i en Champions League-kamp i februar, mot Larvik er hun tilbake. Foto: AFP
OGSÅ TILBAKE: Anja Althaus ble skadd i en Champions League-kamp i februar, mot Larvik er hun tilbake. Foto: AFP Vis mer