Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jurybil kjørte i grøfta. Måtte hentes av traktor

- Det sykeste sykkelrittet jeg har vært med på.

KAOS: Schaal Sels endte i katastrofe for arrangøren. En jurybil kjørte i grøfta i en maisåker. Det gjorde at rittet ble nøytralisert, før det ble startet på ny. Foto: Leonard Snoeks (Team Ringeriks-Kraft)
KAOS: Schaal Sels endte i katastrofe for arrangøren. En jurybil kjørte i grøfta i en maisåker. Det gjorde at rittet ble nøytralisert, før det ble startet på ny. Foto: Leonard Snoeks (Team Ringeriks-Kraft) Vis mer

(procycling.no): Det belgiske UCI-rittet Schaal Sels ble alt annet enn et alminnelig sykkelritt.

Med haugevis av brosteinspartier, 18 gjørmepartier samt regn og hagl natten før rittet, kunne det ikke gå bra.

Og det gjorde det heller ikke.

- Det var et kaotisk ritt i dag. Det var mye ulykker og mye greier rundt om. Det virket ikke som arrangøren hadde en plan B, sier Leonard Snoeks til procycling.no.

Bare 19 kom til mål
Den tidligere syklisten var med som sportsdirektør for Team Ringeriks-Kraft.

Han fikk oppleve noe av det villeste sykkelverden har å by på.

- Det var en prøvelse. Det er det sykeste rittet jeg har vært med på som leder og rytter. Skikkelig texas.

Til slutt kom bare 19 mann til mål. 137 startet rittet. Det forteller sitt.

- Det liknet egentlig mest på en sykkelcrossløype. Det regnet og haglet skikkelig i natt, og vi kjørte mange partier med gjørme. Det var ikke grus, men 10-15 centimeter med gjørme, i tillegg til gress og brostein.

Sto stille i nesten én time
Det verste kaoset inntraff etter rundt 60 kilometer. Da krasjet en jurybil midt i en maisåker. Uten mulighet for å rygge eller kjøre forbi, måtte hele karavanen stoppe opp.

- Jurybilen kjørte rett i grøfta og sperret for alle følgebiler og ambulanser. Den måtte trekkes opp av en traktor. Da gikk rittet litt sin egen gang i rundt en time før vi kom tilbake.

Deretter ble rittet nøytralisert, før det ble startet på nytt.

- Det ble et veldig merkelig ritt. Arrangøren endret løypen, men virket ikke til å sitte med så mye oversikt. Mange sa det samme, de rutinerte også, at dette var det mest spesielle rittet de hadde vært med på.

- Det høres litt for voldsomt ut?

- Det var litt i overkant. Det var som å sykle Birken i skikkelig regnvær med racersykkel, bare at det går skikkelig fort på flatene. Det hadde kanskje vært likså greit å sykle på cross-sykkel i dag.

- Får kjent på nivået
For Ringeriks-Kraft var det ingen som fullførte rittet Robin Stenuit vant.

Ole Forfang viste gode takter ved å sitte med lenge, men i konkurranse med flere lag fra sykkelsportens nest øverste nivå, ble det til slutt for tøft.
 
- Vi får noe positivt ut av det. Vi får kjent litt på nivået, og en forståelse for hvor hardt det kan være. Ole satt med foran, men det ble vanskelig da han var alene og to-tre lag kjører som pokker. Han ble topp ti i et prokermesse i går. Så formen er inne, men det ble litt tøft med to dager på rad.

Flere av Ringeriks-Krafts ryttere veltet i rittet, men det skal tilsynelatende ha gått bra med alle.

Selv om rittet endte i kaos, er Snoeks fornøyd med at laget deltok i rittet.

- Det var et høyt nivå, med mye prokontinentallag. Det er stas å få delta, men vi skulle gjerne hatt litt bedre utfall. Det spørs om de får beholde 1.1-klassifisering, den rittrapporten ser nok ikke så bra ut.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

STO STILLE: Etter at jurybilen hadde krasjet, måtte alle andre biler stoppe opp, midt i en maisåker. Foto: Leonard Snoeks (Team Ringeriks-Kraft)
STO STILLE: Etter at jurybilen hadde krasjet, måtte alle andre biler stoppe opp, midt i en maisåker. Foto: Leonard Snoeks (Team Ringeriks-Kraft) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling