Jurydommer: Dette kan redde Jakob

Team Ingebrigtsen må overtale juryen til å dele deres syn om at 1) Jakob Ingebrigtsens steg utenfor lista skjedde på langsiden, at han 2) ble hindret og 3) ikke hadde en fordel av den omstridte situasjonen. Minst to av tre kriteries må oppfylles.

SPORTSNYHETENE: Jakob Ingebrigtsen er diskvalifisert etter å ha tråkket utenfor banen på 5000-meteren. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Britene la inn en protest som fikk Jakob Ingebrigtsen diskvalifisert fra mandagens VM-finale på 5000 meter. Nå har Norge anket avgjørelsen.

Jakob Ingebrigtsens siste ord før han ble disket var «Heia Norge» - mens han gikk forbi Dagbladets reportere i Doha og smilte lurt.

19-åringen droppet å gi intervju utover «Norge-ropet», fordi han skulle lade opp til VM-finalen på best mulig vis.

Så kom marerittbeskjeden.

Det store spørsmålet nå er: Hvordan kan Norge nå fram med anken og likevel få nasjonens største håp på 5000 meter med i VM-finalen likevel?

Dagbladet har vært i kontakt med en av de fremste ekspertisene på området, Terje Hofmann, som selv har vært jurydommer i denne typen mesterskap og vurdert liknende situasjoner.

- Hva som skjer med Jakob, avhenger for første av om han løp på innsiden av lista i svingen eller på langsiden. Om det skjer i svingen, blir man disket, så sant man ikke blir hindret og heller ikke har en fordel av det. På langsiden blir man bare disket om man får en bedre posisjon av situasjonen, forklarer Hoffmann til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer