- Juryen er en søppelgjeng

Hoppjuryen fryktet for sikkerheten til Sigurd Pettersen i går, og ga ham rødt lys tre ganger. Nå raser Sigurd og hoppsjef Jan-Erik Aalbu mot juryavgjørelsen.

ENGELBERG (Dagbladet): - Jeg fikk rødt lys og måtte gå av bommen. Dermed ble jeg stresset, og det ødela konsentrasjonen. Helvete! raste den nye hopphelten fra Rollag & Veggli etter førstehoppet på 120 meter.

At han la på åtte meter i finaleomgangen, var bare en mager trøst.

- Det er helt uforståelig at jeg fikk rødt lys i førsteomgangen. I finaleomgangen måtte jeg gå av bommen to ganger. Maken har jeg aldri opplevd, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Hoppsjef Jan-Erik Aalbu var enda mer rasende enn Sigurd Pettersen.

- Juryen var en stor søppelgjeng. Vi prøver å ta sporten alvorlig, og så er det noen apekatter som ødelegger, raste Aalbu mot FIS-manager Walter Hofer

Konsentrasjonen ødelagt

Minuttet før juryen satte på det røde lyset i førsteomgangen og vinket Sigurd Pettersen tilbake, hadde østerrikeren Andreas Widhölzl og polakken Adam Malysz hoppet henholdsvis 130 og 132,5 meter.

- Jeg fatter ikke at jeg ikke fikk hoppe med én gang. Da jeg fikk klarsignal, måtte jeg stresse for å få på bindingene. Dermed var konsentrasjonen ødelagt. Selv om jeg fikk til et bedre hopp i finaleomgangen, var ikke dette min dag, sier Sigurd Pettersen etter 11. plassen - sju tidels poeng fra en premie på 5000 kroner.

250000 kroner

Det er tredje gangen i vinter han ikke mottar pengepremie i verdenscupen. Likevel er Sigurd Pettersen godt fornøyd med den økonomiske uttellingen på hoppingen. Så langt i sesongen har han tjent 250000 kroner. I fjor hadde han en skattbar inntekt på drøyt 1600 kroner.

- For å bli topphopper har jeg brukt av studielånet, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Parallelt med skihoppingen tar han idrett grunnfag på Idrettshøyskolen i Oslo. Egentlig er det et ettårig studie, som toppidrettsutøvere får bruke to år på.

- Jeg skal gå på Idrettshøyskolen ut 2003. Hva det blir til etter det, vet jeg ikke. Kanskje fortsetter jeg studiene også når de to første åra er unnagjort, sier Sigurd Pettersen.

4000 fra Skiforbundet

Ingen skihoppere får stipend fra Olympiatoppen denne VM-vinteren. Sigurd Pettersens faste inntekt består av de fire tusen kronene han får fra Norges Skiforbund (NSF) hver måned.

- I dag har jeg cirka 80000 kroner i studielån. Pengene jeg tjener på skihoppingen går først og fremst til å betale ned på studielånet, sier hopphelten fra Rollag & Veggli.

For å holde hjulene i gang, har han også fått uvurderlig støtte fra heimen og noen hardt tiltrengte kroner fra forskjellige firmaer i hjembygda Rollag.

Forbannet: Sigurd Pettersen har aldri opplevd maken.
OPPGITT OG FORBANNET: Hoppsjef Jan-Erik Aalbu raser over juryens avgjørelse: - Vi prøver å ta sporten alvorlig, og så er det noen apekatter som ødelegger, sier han. Bildet er tatt ved en annen anledning.