RETT I MØTE: Rittjuryen dro rett i ekstraordinært møte etter at procycling.no konfronterte dem med bilder fra gårsdagens etappe. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda (procycling.no)
RETT I MØTE: Rittjuryen dro rett i ekstraordinært møte etter at procycling.no konfronterte dem med bilder fra gårsdagens etappe. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda (procycling.no)Vis mer

Juryen snur – kaosetappen i Bergen nøytraliseres

Rittjuryen i ekstraordinært møte etter å ha blitt konfrontert med TV-bilder.

STORD/TRONDHEIM (procycling.no): Da procycling.no snakket med sjefkommisær Claudio Guimaraes etter gårsdagens kaosetappe i Tour des Fjords, hevdet UCI-mannen hardnakket at feltet samlet seg igjen, etter feltet ble sendt feil vei og man kjørte inn i en tunnel.

Når procycling.no i dag, torsdag formiddag, konfronterer ham med TV-bilder fra kaoset, gikk juryen rett i ekstraordinært møte.

En halvtimes tid senere kom først rittdirektør Roy Hegreberg ut, og kunne fortelle at juryen hadde valgt å følge hans anmodning.

- Kommer ikke til å skje igjen

Like etter fulgte juryen selv, som kunne fortelle at de har valgt å nøytralisere gårsdagens etappe. Dermed fjernes tidsdifferansene som oppstod som følge av kaoset.

Tidene blir nå stående fra første gang man passerte målstreken på Bryggen, altså 19 kilometer før mål. Først lød det at man også skulle fjerne tidsbonusene, men ikke lenge etter kom kontrabeskjeden, ettersom det ville rokere hele sammenlagtstillingen og den gule trøyen.

– Det er store utfordringer med arrangementet i store byer. Det er ikke første gangen noe slik har skjedd i et sykkelritt, heller ikle den siste. Nå har vi sett hva som kan gå galt, og sånne ting kommer nok ikke til å skje med oss igjen, forteller Roy Hegreberg til procycling.no.

– Det var ingen uenighet på møtet, vi hadde ikke annet valg enn å gjøre det vi har gjort nå, sa sjefskommisæren Guimaraes, da han kom ut fra møtet.

KAOSETAPPE: Den første etappen av Tour des Fjords gikk ikke helt etter planen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KAOSETAPPE: Den første etappen av Tour des Fjords gikk ikke helt etter planen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Video viser kaoset

Det var Joker-rytteren Adrian Aas Stien som i går kveld postet video på twitter, hvor det tydelig viser at enkelte ryttere plutselig kommer ut på undersiden av broen, mens resten av rytterne er på vei ut av tunnelen og tilbake på riktig vei.

Flere ryttere procycling.no snakket med etter etappen i går, hevdet også at enkelte ikke hadde fulgt løypen, blant annet Carl Fredrik Hagen.

– Han fortalte han som vant, at han hadde kjørt inn i tunnelen, men kjørt til høyre opp igjen, så hadde han kommet ut på oversiden av tunnelen, og så fortsatte han i løypa.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.