SE, HAN LIGNER PÅ...: Vålerengas nye angrepsspiller Elías Már Ómarsson ser på bilde av seg selv, som like gjerne kunne vært et bilde av Justin Bieber. Vålerenga håper at islendingen uansett skal bli en ny hit blant Vålerenga-fansen. Foto: Bjørn Langsem
SE, HAN LIGNER PÅ...: Vålerengas nye angrepsspiller Elías Már Ómarsson ser på bilde av seg selv, som like gjerne kunne vært et bilde av Justin Bieber. Vålerenga håper at islendingen uansett skal bli en ny hit blant Vålerenga-fansen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Justin Bieber-«look-alike» skal bli ny Vålerenga-hit

Rekdal: - Han er en type som vil treffe hjertet til VIF-supportere.

VALLHALL (Dagbladet): Islandske Elías Már Ómarsson (20) gjennomførte i dag sin første trening som ny Vålerenga-spiller.

I likhet med landsmannen Vidar Örn Kjartansson, som ble solgt til kinesiske Jiangsu nylig, så er også Elías Már Ómarsson angrepsspiller.

Men sammenligningen stopper ikke der:

Kjartansson var flink til å synge, og ga blant annet ut låta «My sacrifice», til inntekt for Vålerenga, og ble av lagkameratene til slutt bare kalt for popstjernen.

I Ómarsson har de fått en islending som på flere bilder er prikk lik popikonet Justin Bieber.

Håret er riktig nok litt lenger nå, men likheten er påfallende på flere bilder av han.

- Ligner på meg Dagbladet viste den nye VIF-spissen et par bilder av han selv, og han lo godt da han skjønte hvem vi siktet til på bildene.

- Hvem ligner det på?

- Hehe. Meg.., sier Elías Már Ómarsson.

- Og Justin Bieber?

- Neeeiiii, jeg synes ikke det.

- Så du har ikke forsøkt å etterligne han?

- Nei, jeg har alltid sett sånn ut.

- Du har også tatovering (på håndleddet)?

- Ja, jeg tok den i fjor.

- Ikke Vidar-erstatter Vidar Örn Kjartansson ble kåret til Årets spiller i Tippeligaen i fjor, for sine 25 scoringer for Vålerenga i det som ble hans eneste sesong i norsk eliteserie.

Ómarsson har naturligvis fått med seg merittene til sin landsmann, men føler ikke noe press for å fylle skoene til Kjartansson.

- Kjetil (Rekdal) har sagt at jeg ikke er her for å erstatte Kjartansson. Jeg har bare fokus på å bli bedre og komme meg inn på laget. Om jeg klarer det, så skal jeg prøve å score så mange mål jeg kan, sier Elías Már Ómarsson.

- Best som spiss Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener at klubbens nye islending kan spille på begge kantene, i tierrollen bak spissen og som toppspiss.

Forrige sesong scoret Ómarsson sju mål på 20 kamper for Keflavik i islandsk toppserie.

- Da spilte jeg ute på kanten, og da scorer jeg ikke så mye. Om jeg får spille spiss, så scorer jeg mål, lover 20-åringen.

IMPONERER: Islandske Elías Már Ómarsson imponerte på sin første VIF-trening, og kan bli en hit i årets sesong. Foto: Bjørn Langsem
IMPONERER: Islandske Elías Már Ómarsson imponerte på sin første VIF-trening, og kan bli en hit i årets sesong. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Du trives best som spiss?

- Ja. Og i tierrollen. Jeg vet ikke hvor Vålerenga har tenkt å bruke meg, men jeg liker meg best som spiss. Jeg har alltid spilt spiss, og har alltid scoret mange mål, sier han.

- Håper på lik historie - Er du en lik type som Vidar Örn Kjartansson?

- Jeg vet ikke. Han er en stor fotballspiller, men jeg har ikke sett han spille så mye. Jeg liker å ha ballen i beina, og jeg håper at jeg kan få en like bra historie som han i denne klubben.

- Og som Justin Bieber-look alike, så kan du kanskje bli populær blant fansen også?

- Hehe, jeg vet ikke. Men jeg håper selvsagt at jeg vil gjøre publikum glade og stolte, sier Elías Már Ómarsson.

- Kan bli en maskin Kjetil Rekdal humrer av sammenligningen med Justin Bieber.

- Vidar (Örn Kjartansson) var jo flink til å synge, og vi hadde full klaff med han, så det blir spennende med Elías også. Han er en guttunge som er veldig spennende. Han har stor fart, bra blikk for spillet, gode innlegg og er en god dribler. Å bygge opp han til å bli en maskin er et spennende prosjekt, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Han er overbevist om at Vålerenga-fansen vil trykke 20-åringen til sitt bryst.

- Han kan bli en publikumsvinner. Han er en type som vil treffe hjertet til VIF-supportere. Det er fotballkvalitetene vi har kjøpt han for, men du kan krysse av for han på alle kriterier.

- 25 mål urealistisk - Har han potensial til å score 25 mål, som Kjartanssson?

- Nei, det har han ikke, for han spiller ikke i den posisjonen. Han er høyre kant, bak spissen eller venstre kant. Det er toppspissen vår som skal være goalgetteren. Men at han kan score mellom fem og ti er mulig.

Samtidig vil ikke Rekdal legge for mye press på klubbens nye spiller.

- Han må få den tiden han trenger til å tilpasse seg hverdagen i Norge. Det er hardere treninger her, og høyere nivå. Vi må gi han den tiden han trenger, og ikke forvente at han skal frelse verden i de første kampene, sier Kjetil Rekdal.

- LIGNER IKKE SÅ MYE: Elías Már Ómarsson synes ikke bildet av han selv ligner veldig på Justin Bieber, og hevder at han ikke har forsøkt å etterligne popstjernen.
- LIGNER IKKE SÅ MYE: Elías Már Ómarsson synes ikke bildet av han selv ligner veldig på Justin Bieber, og hevder at han ikke har forsøkt å etterligne popstjernen. Vis mer