<strong>UPOPULÆR:</strong> Justin Gatlin blir møtt med pipekonsert hver gang han stiller til start i VM. Foto: Myriam Cawston/ProSports/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
UPOPULÆR: Justin Gatlin blir møtt med pipekonsert hver gang han stiller til start i VM. Foto: Myriam Cawston/ProSports/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

VM i friidrett 2017

Justin blir buet ut hver gang men er klar for en historisk finale mot Usain Bolt

Bolt også gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): For Justin Gatlin ble det som i går. Den dobbelt dopingdømte amerikaneren tok seg videre til finalen på 100 meter med tre hundredelers margin, og ble møtt med massiv buing av de nærmere 60 000 britene på tribunen i London.

- Jeg er ikke tunet inn på det, det er helt greit. Jeg hadde min «prøvekjøring» i Rio, så jeg forutså at det skulle skje her også. Men jeg vet at jeg har fans her som ønsker meg vel, så jeg fokuserer på det, uttalte Gatlin til NRK etter gårsdagens pipekonsert.

Kontrasten til Usain Bolt er enorm.

Hadde det vært tak på OL-stadion i London ville det løftet seg under mottakelsen av jamaicaneren. Nå er det bare trommehinnene som får seg en trøkk.

Og Bolt, som løper sitt siste individuelle sprintløp i kveld, innfridde i semifinalen også.

Til tross for at han etter gårsdagens forsøk mente at startblokkene i London er de verste han har opplevd, sparket han bra nok fra i starten av semifinalen til å gå til finalen.

Bolt hadde en bedre start enn i går, men var egentlig håpløst langt bak det amerikanske stjerneskuddet Christian Coleman ut fra start.

Etter femti meter fikk Bolt opp farta og tok nesten igjen Coleman før de begge bremset seg kontrollert inn til avansement på tidene 9.97 og 9.98.

Og dermed er det duket for den klassiske gode mot den onde-kampen mellom Gatlin og Bolt i finalen klokka 22.45 i kveld.

Og kanskje, bare kanskje, kan Coleman bli verdensmester. Det er Coleman som har årsbeste i verden med 9.82.

De andre finalistene er Yohan Blake (Jamaica), Reece Prescodd (Storbritannia), Jimmy Vicaut (Frankrike), Bingtsian Su (Kina) og Akani Simbine (Sør-Afrika).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer