Justin Gatlin har to dopingdommer: - Sårende å bli sett på som skurk

Sonet sin siste dom fra 2006 til 2010.

epa05334942 Justin Gatlin of the United States wins the men's 100 meter dash at the IAAF Diamond League Prefontaine Classic in Eugene, Oregon, USA, 28 May 2016.  EPA/STEVE DIPAOLA
epa05334942 Justin Gatlin of the United States wins the men's 100 meter dash at the IAAF Diamond League Prefontaine Classic in Eugene, Oregon, USA, 28 May 2016. EPA/STEVE DIPAOLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kontroversielle amerikanske sprinteren Justin Gatlin mener mye av det som skrives om ham i verdenspressen er sensasjonspreget og sårende.

Gatlin, som har sonet to dopingutestengelser, er en kontroversiell personlighet i friidrettsmiljøet. Det mangler sjelden på folk som ønsker å stikke kjepper i hjulene for ham. Flere arrangører har avvist å invitere amerikaneren til sine stevner, og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har endret regelverket rundt tildelingen av de prestisjetunge «årets utøver»-prisene slik at dopingdømte ikke kan få dem.

Gatlin hevder han er vant til å se negative overskrifter rundt egen person.

- Jeg forstår mediene. De ønsker å være mer kreative og å kunne gjøre overskriftene mer sensasjonspregede, sier Gatlin i et intervju med det franske nyhetsbyrået AFP foran torsdagens Diamond League-stevne i Roma.

Ingen skurk Amerikaneren hevder videre at han urettmessig har fått stempelet som skurk.

- Jeg er bare en løper som alle andre. Jeg står opp og går på trening hver eneste dag. Det er sårende å bli sett på som en skurk, for det er ikke slik jeg ser meg selv. Det er heller ikke slik sønnen min eller familien ser meg, sier han - og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.