Gatlins trener tilbød journalister doping

Justin Gatlins støtteapparat tilbød britiske journalister doping

Friidrettsstjernen Justin Gatlin skal ha sparket sin trener Dennis Mitchell etter at det har fremkommet dopingbeskyldninger mot sistnevnte.

MER DOPINGTRØBBEL: Verdensmester på 100 meter fra London i sommer, Justin Gatlin, har tidligere vært utestengt for doping to ganger. Nå har Daily Telegraph blitt tilbudt doping av støtteapparatet til sprinteren. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
MER DOPINGTRØBBEL: Verdensmester på 100 meter fra London i sommer, Justin Gatlin, har tidligere vært utestengt for doping to ganger. Nå har Daily Telegraph blitt tilbudt doping av støtteapparatet til sprinteren. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den britiske avisen The Daily Telegraph skriver tirsdag at flere medlemmer av den tidligere dopingtatte amerikanerens støtteapparat skal ha tilbudt å selge prestasjonsfremmende midler til journalister.

De aktuelle journalistene skal ha jobbet under falsk identitet.

Trener Dennis Mitchell, som Gatlin angivelig har sparket etter avsløringene, er blant dem som skal ha tilbudt å skaffe dopingmidlene.

I skjulte opptak som The Daily Telegraph har gjort, sier Mitchell og Gatlin-agent Richard Wagner at bruk av forbudte stoffer er svært utbredt i friidretten. Duoen forklarer samtidig hvordan det lar seg gjøre å unnslippe dopingjegerne.

Avviser kjennskap

Tirsdag rykket Gatlin selv ut i sosiale medier for å kommentere opplysningene.

- Jeg bruker ikke og har ikke brukt prestasjonsfremmende midler. Jeg ble sjokkert og overrasket over å høre at treneren min hadde noe med at disse beskyldningene dukket opp. Jeg sparket ham så fort jeg fikk høre det, skrev Gatlin på Instagram.

Friidrettsstjernen opplyser at han ikke har noen ytterligere kommentarer så lenge saken nå er blitt mat for advokatene hans.

Både Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og det amerikanske antidopingbyrået skal ha bestemt seg for å se nærmere på opplysningene som nå har kommet.

- Undersøkelser som stammer fra tips og varslere, spiller en viktig rolle i innsatsen mot doping, sier en talsmann for antidopingbyrået.

Coe reagerer

IAAF-president Sebastian Coe, som tidligere har vært kritisk til Gatlin, kaller opplysningene «ekstremt alvorlige».

Ifølge The Daily Telegraph skal Dennis Mitchell og Richard Wagner ha tilbudt veksthormoner og testosteron til en skuespiller.

Justin Gatlins agent gjennom mange år, Renaldo Nehemiah, hevder at Richard Wagner kun har representert Gatlin enkelte ganger, og at Gatlin selv aldri var til stede da bruken av forbudte stoffer ble diskutert.

Gatlin ble tidligere i år verdensmester på 100 meter. Han er to ganger tidligere dømt for brudd på dopingreglementet.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer