Juve-fans drept da buss kjørte inn i bygning

Tragedie før kveldens storkamp i Champions League.

• Direkte 20.45: Åtte Champions League-kamper

(Dagbladet.no) Kveldens storkamp i Champions League er mellom gigantene Juventus og Real Madrid, men oppladningen til kampen er nå rammet av en supportertragedie.

En buss med Juventus-supportere kjørte av veien på vei til Torino, og sjåføren og en passasjer ble drept i ulykken. 26 personer ble skadd og 16 av dem er fraktet til sykehus.

Bussen kjørte av veien i en sving og snurret rundt etter å ha krasjet inn i en bygning i den lille landsbyen Val d\'Aosta i Aosta-regionen. Den var på vei fra Neuchatel i Sveits, og ulykken skjedde rett over den italienske grensa. Supporterne i bussen var trolig italienere som er bosatt i nabolandet.

Juventus kondolerer

- Juventus har mottatt meldingen om den alvorlige ulykken med stor sorg. Klubben og laget ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse med familiene til dem som er rammet av ulykken, skriver Torino-klubben på sin hjemmeside.

Kampen kommer til å bli spilt som vanlig, men det vil være ett minutts stillhet i forkant av avspark. Juventus-spillerne kommer også til å spille med sorte sørgebind.

Det italienske nyhetsbyrået Ansa har snakket med en av passasjerene, og han forteller at bussen holdt stor fart da ulykken skjedde.

SMALT INN I HUS: Sjåføren mistet kontrollen over bussen, som krasjet inn i et hus i en liten landsby. Foto: EPA
SMALT INN I HUS: Sjåføren mistet kontrollen over bussen, som krasjet inn i et hus i en liten landsby. Foto: EPA Vis mer

- Vi la merke til at bussen kjørte veldig fort i svingene, og like etter krasjet vi, sier mannen.

Satt fastklemt

Politiet opplyser til kanalen SKY TG24 at flere av de skadde passasjerene satt fastklemt i bussen en god stund, før redningsarbeiderne klarte å skjære dem løs.

Ifølge øyenvitner ble også flere passasjerer slengt ut av bussen idet den kolliderte.

- Da jeg kom ut av huset mitt så jeg fire unge personer ligge hardt skadd på bakken. De hadde blitt kastet ut av bussvinduene, sier kvinnen.

Juve-fans drept da buss kjørte inn i bygning
ULYKKESBELASTET: Politiet forteller at det har vært flere ulykker den aktuelle strekningen.