Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus åpnet opp tittelkampen

Nedkjempet Inter på Giuseppe Meazza.

• Inter-Juventus 1-2

(Dagbladet.no): Småblaserte Inter-stjerner fikk en påminnelse om at den hjemlige dominansen på langt nær er så kraftig som det Serie A-tabellen tidvis har båret bud om de siste to sesongene.

Det sørget et hardtarbeidende Juventus for under kveldens «Derby d\'Italia» på Stadio Giuseppe Meazza.

De regjerende seriemestrene og nåværende serielederne fra motebyen gikk på sitt første hjemmetap siden april i fjor. Den gang ble årets tittelrivaler Roma for sterke.

Og hovedstadslaget gleder seg garantert like mye over dagens Inter-nederlag som det de selv påførte «Nerazzurri» for elleve måneder siden: Håndsrekningen fra Juventus gjør at avstanden mellom de to tetlagene nå er nede i fire poeng med åtte kamper igjen å spille.

Juventus på sin side, trygget avstanden ned til Fiorentina på fjerdeplass. «Bianconeri» har nå fem poeng å gå på ned til Rosenborgs UEFA-cup-overmenn fra Firenze.

Camoranesi i offside? 

Det ble et hendelsesrikt «Derby d\'Italia» med høyt tempo og høy temperatur. Og det skortet heller ikke på sjanser og kort innenfor murene på Milanos storstue San Siro, hvor den gamle storhet Juventus skulle trekke det lengste strået til slutt.

VISTE VEI: Mauro Camoranesi tente Juventus\' håp om tre poeng med sin 0-1 scoring mot Inter på Giuseppe Meazza. Foto: AFP/Scanpix
VISTE VEI: Mauro Camoranesi tente Juventus\' håp om tre poeng med sin 0-1 scoring mot Inter på Giuseppe Meazza. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Scoringskontoen ble bokført første gang like etter pause da et langt oppspill ble stusset videre av Hassan Salihamidzic. Mauro Camoranesi luktet lunta, og plukket begjærlig med seg nedfallsfrukten.

Dermed befant mannen med den karakteristiske hestehalen seg i drømmeposisjon, og alene med Inter-keeper Julio Cruz plasserte Juventus-spilleren ballen iskaldt mellom beina på sisteskansen.

0-1 i favør gjestene fra Torino, men reprisen kunne gi inntrykk av at Camoranesi befant seg på innsiden av Inters forsvarsverker i det øyeblikket Salihamidzic satte hodet på ballen.

Offside eller ikke: Inter måtte ta større sjanser fremover, og grunnleggende fotballogikk tilsier da at arbeidsvilkårene for kontringsvillige motspillere bedrer seg vesentlig.

Iskald Trezeguet

Kvarteret etter den første scoringen skulle Juventus straffe Inter igjen: Alessandro del Piero, som tidvis herjet vilt med Marco Materazzi, løftet ballen inn mot femmeteren i retning av en bakromsjagende David Trezeguet. Inter-forsvarer Nicolas Burdisso forsøkte å stoppe det frekke innspillet, men klareringen ble i stedet en forlengelse til Juventus-toppscorer Trezeguet.

En upresset franskmann med volleyforsøk fra fem meter er som regel synonymt med mål, og denne gangen var intet unntak. Dermed er Trezeguet oppe i 17 fulltreffere så langt i årets Serie A.

Maniches første til liten nytte

Juventus skulle få flere feite muligheter til å hamre ned spikeren som ville satt lokket på Inter-kista for godt, men verken Del Piero, Trezeguet eller de andre Juventus-spillerne klarte å utnytte opplagte scoringsmuligheter.

I stedet skulle Maniche bringe tilbake noe av spenningen i kampen med et reduseringsmål noen minutter før slutt.

Maicon gjorde et glimrende forarbeid på høyresiden og prikket inn Maniche som ventet foran mål. Dermed tegnet portugiseren seg på scoringslisten for sin nye klubb for første gang.

Faktisk kunne Maniche berget ett poeng ett minutt på overtid da han kjempet seg foran en Juventus-forsvaret og fikk slengt en tå etter Dejan Stankovic\' fremspill.

Forsøket endte imidlertid i stolpen, og dermed kunne Juventus innkassere en kjærkommen trepoenger.

DRØMMEHOLD: David Trezeguet hamret inn 0-2 etter å ha fått servert ballen på sølvfat fra Inter-forsvarer Burdisso.
UBETYDELIG TRØSTEMÅL: Maniche tegnet seg for første gang for en scoring i Inter-drakt, men det var ikke nok for stjernegalleriet fra Milano.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media