Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus-dommen klar i kveld

Fire toppklubber kan bli degradert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommene i den italienske fotballskandalen er forventet å falle fredag kveld.

Korrupsjonsskandalen i Italia kan ende med at fire toppklubber degraderes. 13 av de 23 som utgjorde VM-laget til de asurblå kom fra de fire klubbene som er involvert i saken.

Dommene skulle opprinnelig blitt offentliggjort før VM-finalen, men en rekke forsinkelser i forbindelse med vitneavhørene har utsatt domsavsigelsen. Men nå melder forbundet at dommene skal falle fredag kveld.

Juventus er hardest ute å kjøre. Hovedmannen bak korrupsjonen antas å være den tidligere Juventus-direktøren Luciano Moggi.

– Jeg føler meg ikke skyldig, og jeg er ikke skamfull. Vi får se hva som kommer ut av dette, sa Moggi til en italiensk TV-stasjon torsdag.

Klubbens advokater har allerede sagt at en degradering for toppdivisjonen serie A til det nest høyeste nivået, serie B, er en passelig straff. Advokatene har nektet for at klubben har fikset kamper.

Aktoratet har lagt ned påstand om degradering til serie C for klubben til Patrick Vieira, Gianluigi Buffon og Zlatan Ibrahamovic.

Også Fiorentina, Lazio og AC Milan er involvert i skandalen, som strekker seg fra kampfiksing til korrupsjon, manipulasjon av dommere og ulovlig gambling. Også dommere og andre fotballfunksjonærer er involvert i saken.

I kveld får fire av Italias beste fotballag svaret på om de fortsatt spiller i Serie A neste sesong. Her er Luciano Moggi, Juventus\' avgåtte klubbdirektør. - Jeg føler meg ikke skyldig, og jeg er ikke skamfull, sier Moggi.
I kveld får fire av Italias beste fotballag svaret på om de fortsatt spiller i Serie A neste sesong. Her er Luciano Moggi, Juventus\' avgåtte klubbdirektør. - Jeg føler meg ikke skyldig, og jeg er ikke skamfull, sier Moggi. Vis mer

Mest sannsynlig bærer det en divisjon ned også for Fiorentina og Lazio, mens de fleste tror Milan beholder plassen i toppdivisjonen. Det er ventet at Milano-laget blir nektet spill i mesterligaen som en del av straffen.

Saken begynte 29. juni. Vitneavhørene og prosedyrene var ferdig sist fredag.

Sju dommere skal avgjøre skjebnen til de involverte i saken, som har rystet hele det fotballgale Italia.

(ANB)