Juventus-fansen rasehetset Balotelli igjen

Selv om han ikke var med da City sikret gruppeseier i Torino.

INGEN BALOTELLI: Her er Manchester City-elleveren som startet mot Juventus. Der var det ingen Mario Balotelli, som var hjemme i Manchester, men unggutten ble likevel utsatt for rasistisk hets fra tribuneplass i Torino. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
INGEN BALOTELLI: Her er Manchester City-elleveren som startet mot Juventus. Der var det ingen Mario Balotelli, som var hjemme i Manchester, men unggutten ble likevel utsatt for rasistisk hets fra tribuneplass i Torino. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

(Dagbladet): Juventus - Manchester City 1-1.

Det var neppe bare for å la Mario Balotelli hvile at Manchester City-manager Roberto Mancini lot det italienske stortalentet bli hjemme i Nordvest-England i forbindelse med lagets betydningsløse Europa League-oppgjør mot Juventus i Torino.

20-åringen av ghanesisk opprinnelse var til stadighet gjenstand for rasistisk hets fra tribuneplass gjennom sin i Inter, og Ultras-fraksjoner blant Juventus-fansen var blant de verste i klassen.

Torino-klubben har blant annet blitt dømt til å spille for tomme tribuner og bøtelagt for tilrop av typen «Det finnes ingen svarte italienere» og «Hvis du hopper opp og ned, så kommer Balotelli til å dø».

SØRGET FOR GRUPPESEIER: Brasilianske Jô sørget med sin utligning for at Manchester City ble gruppevinner i gruppe A.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SØRGET FOR GRUPPESEIER: Brasilianske Jô sørget med sin utligning for at Manchester City ble gruppevinner i gruppe A.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Selv om Balotelli ikke var med i reisefølget til City, og det var langt flere tomme enn opptatte plastseter på Stadio Olimpico, var ikke det til hinder for at City-spissen nok en gang ble hetset på det groveste av Juventus-ekstremistene i søndre sving, melder nyhetsbyrået AP.

Fortjent City-poeng Den gamle fotballstorheten fra Torino var allerede utslått av Europa League før kveldens kamp, mens City var videre til 16-delsfinale, og trengte bare ett poeng for også å sikre gruppeseieren.

Det skulle de også få med seg etter at Jô på lekkert vis fikk med seg en stikker fra Adam Johnson, som kom litt bak brasilianeren, og satte ballen kontrollert til side for Alex Manninger til 1-1 13 minutter før slutt.

Utligningen var fullt fortjent, for det var nemlig mot spillets gang at 19-åringen Niccolo Giannetti pirket inn sitt første Juventus-mål på pasning fra veteranen Alessandro Del Piero kort tid før pause.

Manchester City ville mest, skapte mest og ble snytt for minst ett straffespark etter tre handssituasjoner i Juventus-feltet.

FØRSTE JUVE-SCORING: 19-åringen Niccolo Giannetti (tv) scoret sitt første Juventus-mål i karrieren på pasning fra veteranen Alessandro Del Piero.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FØRSTE JUVE-SCORING: 19-åringen Niccolo Giannetti (tv) scoret sitt første Juventus-mål i karrieren på pasning fra veteranen Alessandro Del Piero.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

De to norske tenåringene Abdi Ibrahim og Omar Elabdellaoui var begge å finne på City-benken, men slapp ikke innpå av manager Roberto Mancini.

Poengdelinger har vært gjennomgangsmelodien for Juventus i Europa i år: Samtlige seks gruppespillskamper endte uavgjort, og holdt ikke til avansement for «Den gamle dame».

Lech-seier I den andre kampen i gruppa, gjorde Lech Poznan sin del av jobben for å bli gruppevinner borte mot Red Bull Salzburg, men var samtidig avhengig av Juventus-hjelp.

Da den aldri kom, fikk ikke Semir Stilic' scoring etter halvtimen annen betydning enn at det polske laget tok en sterk 1-0 seier i Østerrike.