Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus fikk nok - sparket Ciro Ferrara

Men erstatteren heter ikke Rafael Benitez.

FJERNES: Etter at ni av de siste 12 kampene har endt med tap, måtte Ciro Ferrara forlate jobben som Juventus-manager. Foto: REUTERS/Paolo Bona
FJERNES: Etter at ni av de siste 12 kampene har endt med tap, måtte Ciro Ferrara forlate jobben som Juventus-manager. Foto: REUTERS/Paolo Bona Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Alberto Zaccheroni får oppgaven med å redde stumpene i en ellers håpløs sesong for Juventus.

Storklubben fra Torino sparket fredag trener Ciro Ferrara. Han må gå etter at 9 av 12 siste kamper er endt med tap. Juventus er ute av gullkampen i Serie A og er blitt slått ut av både mesterligaen og Coppa Italia. Nederlaget mot Inter (1-2) torsdag i cupens kvartfinale var den siste kampen med Ferrara som trener.

Inn kommer 56 år gamle Zaccheroni. Han har tidligere trent blant annet Udinese (1995-98), Milan (1998-2001), Lazio (2001-02) og Inter (2003-04). Zaccheroni ledet Milan til Serie A-tittelen i 1999. Veteranens siste treneroppgave var i 2006 da Torino sparket ham etter sju strake tap.

Ønsker Benitez

Zaccheroni er kjent for å bruke formasjonen 3-4-3. Det er ikke kjent hvor lenge 56-åringen skal lede «Den gamle damen» fra Torino, men trolig blir det bare ut sesongen.

Juventus ønsker å hente Rafa Benitez fra Liverpool, men spanjolen kommer tidligst til sommeren, skal en tro fredagens rapporter i italiensk presse. Benitez ønsket fredag å si minst mulig om koblingen til Juventus.

- Jeg har ikke kommet hit for å snakke om spekulasjoner, siden folk snakker for mye. Jeg konsentrerer meg om forberedelsene til mitt lag foran kampen mot Bolton. Jeg vet at de (Juventus) var interessert, og det er slik fotballen er blitt, men jeg ønsker ikke å snakke for mye om slikt. Jeg ønsker ikke å miste fokus, sier Benitez.

Smigret

Han innrømmer likevel at han smigret over den italienske interessen.

- Når du er manager og du har klubber som spør etter deg, må du være stolt ettersom de er et topplag i Europa, men jeg er fornøyd her og ønsker å gjøre en best mulig jobb, sier Liverpool-manageren.

(NTB)


SKAL REDDE STUMPENE: Alberto Zaccheroni overtar som trener i skakkjørte Juventus. Foto:AP Photo/Massimo Pinca
SKAL REDDE STUMPENE: Alberto Zaccheroni overtar som trener i skakkjørte Juventus. Foto:AP Photo/Massimo Pinca Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!