Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus kan bli historiske i Doha i kveld

Jager supercup-tittel nummer sju på rad.

SPILLER PÅ AL SADD STADION: Her sjekker Juventus-spillerne ut underlaget før avspark i kveld. Foto: EPA/ NTB SCANPIX
SPILLER PÅ AL SADD STADION: Her sjekker Juventus-spillerne ut underlaget før avspark i kveld. Foto: EPA/ NTB SCANPIX Vis mer

Juventus jakter sin sjuende tittel i den italienske supercupen når laget møter Napoli mandag. Det vil i så fall være rekord.

Den tradisjonsrike kampen mellom forrige sesongs ligamester og cupmester i Italia spilles denne gangen på Jassim Bin Hamad stadion i Qatars hovedstad Doha.

Det er tredje gang at Napoli og Juventus står ansikt til ansikt i kampen om tittelen. De to foregående oppgjørene har endt med én seier til hvert av lagene.

Napolis 5-1-seier over Juventus i 1990 er klubbens eneste supercuptriumf så langt. Den gangen var Diego Maradona toneangivende for de lyseblå.

Kontroversiell kamp Juventus vant på sin side 4-2 da lagene møttes i en meget omdiskutert kamp i Kina i 2012. Et heldig straffespark og to sene Napoli-utvisninger bidro til å vippe kampen i Torino-klubbens favør.

INGEN SEIER SIDEN MARADONA: Napoli-spillerne kan sørge for den første supercup-tittelen siden 1990, da laget hadde Diego Maradona som superstjerne. Foto: AFP  / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR
INGEN SEIER SIDEN MARADONA: Napoli-spillerne kan sørge for den første supercup-tittelen siden 1990, da laget hadde Diego Maradona som superstjerne. Foto: AFP / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR Vis mer

Etter den sistnevnte kampen nektet Napoli-president Aurelio De Laurentis klubbens spillere å delta i premieseremonien som en protest mot det han oppfattet som kritikkverdig dømming.

Mandag håper Marek Hamsik og de øvrige nøkkelspillerne i klubben på revansj.

- Vi vet hvordan vi skal ta dem, sier slovaken.

- Hvis vi spiller med den samme intensiteten som i andre toppkamper, skal vi ha en god sjanse til å vinne. Vanligvis mislykkes vi ikke i kamper som denne, tilføyer han.

Fulle av selvtillit I Juventus-leiren har man ingen planer om å gi ved dørene.

- Dette er vårt tredje store mål denne sesongen, kronologisk sett. Det første var å holde fast ved serieledelsen i Serie A og det andre å gå videre til cupspillet i mesterligaen, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri søndag.

Juventus topper Serie A med 39 poeng etter 16 serieomganger. Roma følger nærmest med sine 36 poeng. Napoli er nummer fire etter helgens kamper.

(NTB-Reuters)