Juventus kan bli siktet under Italias VM-kamp

Klubber og personer navngis.

• Direkte kl. 16: Tsjekkia - Italia og Ghana - USA

(Dagbladet.no): Det kan bli heltrist, eller blandete følelser for blant andre Italia- og Juventus-keeper Gianluigi Buffon i kveld.

Italia møter Tsjekkia kl. 16 i dag, og kan i teorien ryke ut dersom alle resultater går mot verdensmesterne fra 1982.

Og like før kampen er ferdig kommer fotballforbundet i Roma med beslutningen som kan ende med degradering av Juventus fra Serie A.

Lite tyder på at enkeltspillere siktes, men Buffon har vært i avhør. Det samme gjelder Juve-kompisen Fabio Cannavaro.

Det handler om korrupsjonsskandalen, der det blant annet er avdekket telefonkontakt mellom fotballedere og dommere. Også AC Milan, Lazio og Fiorentina er utpekt som syndebukker i skandalen som også inneholder kampfiksing og ulovlig veddemål.

Det snakkes om at Juventus ikke bare risikerer å bli flyttet ned flere divisjoner, men også miste seriemesterskapet laget hentet inn i vår.

Ikke bare Buffon spiller i Juve, Alessandro Del Piero, Cannavaro og Gianluca Zambrotta er andre VM-stjerner i klubben. Alessandro Nesta og Gennaro Gattuso er spillere som følger ekstra godt med på AC Milans skjebne.

Juventus kan bli siktet under Italias VM-kamp

Klokka 17.30 er det ventet at det italienske forbundet går ut med navnene på klubbene som skal siktes, da stenger Milano-børsen. Litt over et kvarter seinere er kampen i Hamburg ferdig.

Muligens ventes det til kampen er ferdig før tiltalen sendes ut. Selve saken føres for en spesialdomstol 27. og 28. juni. Dom kommer seinest 9. juli, same dag VM-finalen spilles.

Den dagen er Italia ferdig med VM, uansett hvor langt landet når. Landslaget er videre med uavgjort mot tsjekkerne i kveld, men risikerer å miste topplassen uten seier. Det betyr i såfall mest sannsynlig et møte med Brasil i åttendedelsfinalen mandag.

Italia-trener Marcelo Lippi mener skandalen hjemme ikke plager troppen.

- Vi tenker ikke på det. Vårt mål er å gå langt i VM. Vi har vært gjennom noen stormer, men har beveget oss videre. Vi vil bare framover, sier Lippi.

SPILLER FOR KLUBBER SOM KAN RAMMES: Det italienske landslaget kan få mye å tenke på i kveld.