Fotball-EM: Polen - Slovakia

Juventus-keeper med historisk mål

Wojciech Szczesny er tidenes første keeper til å score i et EM, enten i eget eller motstanderens mål. Scoringen kom av et utsøkt forarbeid av Róbert Mak, som var med på å senke polakkene.

UHELDIG REKORD: Selv om Wojciech Szczesny ikke kan lastes mye for målet, er han den første keeperen som scorer mål i et EM. Foto: AFP
UHELDIG REKORD: Selv om Wojciech Szczesny ikke kan lastes mye for målet, er han den første keeperen som scorer mål i et EM. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program
  • Polen - Slovakia 1-2 (0-1)

Slovakia trakk det lengste strået i deres første gruppespills-kamp mot Polen. Det etter historisk selvmål, utvisning og drama helt inn til siste slutt.

Det var en duell mellom to stjernekapteiner, i storscorer Robert Lewandowski og Marek Hamsík som møttes til dyst mandag kveld.

- Kun Maradona er større i Napoli, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith om Hamsik i innledningen til kampen.

Verken Krzysztof Piatek eller Arkadiusz Milik klarte å rekke mesterskapet grunnet skade, og den polske superspissen har kanskje et større ansvar enn noen gang til å levere i dette mesterskapet.

Det var likevel en annen Robert som skulle markere seg denne mandagskvelden. Róbert Mak rundlurte det som var av polske forsvarere og via Szczesny sendte han Slovakia i ledelsen.

Ifølge den anerkjente spanske statistikeren MisterChip, så er det historisk sus over scoringen.

Han meldte nemlig på sin Twitter-konto at dette er første gangen i EM-sluttspillets historie at en keeper har scoret - enten det er snakk om selvmål, eller scoring i det «riktige» målet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer