Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus klare for finalen

Juventus overbeviste med imponerende angrepsspill og utklasset Real Madrid på hjemmebane. Dagbladet.no fulgte kampen live!

Juventus gikk knallhardt ut og presset Real Madrid fra start i kvelden semifinale i Champions League. Med tapet 2-1 fra forrige møte måtte italinerne angripe og score mål, og det var helt tydelig at 'Den gamle dame' gikk for en tidlig scoring. Etter flere sjanser allerede i åpningsminuttene kom målet. 13 minutter ut i kampen var Pavel Nedved på farten og la inn til Alessandro Del Piero. Den lille angriperen headet tilbake til David Trezeguet som skjøt ballen i mål på halv volley.

Juve best

Resten av første omgang ble en oppvisning fra Juventus sin side. Med Pavel Nedved og Edgar Davids i hovedrollene på midtbanen ble Real Madrids stjerner for små i Torino. Og det var fullt fortjent at Del Piero la på til 2-0 fire minutter før pause. Målet var utsøkt: Del Piero dro av Salgado og Hierro med to skuddfinter før ballen føk mellom beina på Salgado og utagbart i mål.

Det nærmeste Real Madrid var i første omgang var en sjanse ved Guti, som kom aleine med Buffon. Men den uotrodokse angriperen fikk ballen på feil bein og skjøt rett på keeperkjempen Buffon.

Straffe-miss

I andre omgang begynte Real Madrid å vise litt av hva som har gjort dem til de flestes favoritt til å vinne den gjeveste tittelen i europeisk fotball i år. Ronaldo kom inn for en blek Flavio og skapte uro i feltet til Juventus, og ble støttet opp av Zidane og Cambiasso på midtbanen. Da Ronaldo plutselig rykket fra Montero inne i feltet ble 'Slakteren fra Montevideo' tvunget til å bruke ulovlige midler. Straffen var helt grei, men Montero skulle vært utvist, da han allerede hadde pådratt seg et gult kort.

Luis Figo trippet seg fram til straffemerket, men skuddet var så altfor symptomatisk for Real Madrid og Figo ikveld; svakt og rett på Buffon.

Fantastiske Nedved

Dermed kunne Juventus fortsette å ligge dypt og vente på kontringsmuligheter. Og da banens beste Pavel Nedved parkerte Hierro i en løpsduell og banket inn 3-0 til hjemmelaget var kampen i realiteten punktert.

Bare synd at en av finalens største attraksjoner blir sittende på tribunen. Nedved kokte over like etter scoringa og taklet totalt unødvendig Cambiasso bakfra på midtbanen. Det ble belønnet med gult kort, som betyr at Nedved må sone karantene i finalen. Synd for alle som er interessert i fotball, for den lille tsjekkeren er bedre enn noen gang om dagen.

Real Madrid ga seg ikke

Zinedine Zidane skapte et glimmer av håp for gjestene og tittelforsvarne med et mål i siste ordinære spilleminutt. Men Juventus var nærmest scoring i de fem minuttene som ble lagt til og tok seg fullt fortjent til finalen på bekosting av Real, som nå må konsetrere seg om hjemlig liga. Der ligger stjernene på 3. plass og sesongen kan ende med ingen titler til Real Madrid.

Juventus møter Milan i finalen, som slo ut Inter i gårsdagens andre semifinale. Kampen spilles 28. mai på Old Trafford.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media