LYKKELIGERE DAGER: Tonen mellom Massimiliano Allegri og Leonardo Bonucci har tidvis vært god. Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO/NTB Scanpix
LYKKELIGERE DAGER: Tonen mellom Massimiliano Allegri og Leonardo Bonucci har tidvis vært god. Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO/NTB ScanpixVis mer

Juventus-krangelen som sjokkerte fansen:
- Den siste spilleren jeg ville trodd skulle reagere sånn

- Dra til helvete, sa Leonardo Bonucci da han ble kalt et «penishode». Nå benkes stjerna mot Porto.

(Dagbladet): Siden overgangen fra Bari i 2010, har Leonardo Bonucci vært en god midtstopper for Juventus.

Så god er han at han ble kåret til Serie As beste spiller ifjor. Forrige fredag gikk det imidlertid en kule varmt mot Palermo. Etter 4-1-seieren til Juventus, ble han og trener Massimiliano Allegri stående igjen og skrike til hverandre ute på banen.

Vrakes

Resultatet av krangelen er at Bonucci ikke får spille på Estádio do Dragão i kveld. Der møter Juventus Porto i åttendedelsfinalen i Champions League.

- Bonucci er på tribunen i morgen. Det er en berettiget avgjørelse, fattet av respekt for laget, tilhengerne og klubben. Med dette er også saken avsluttet, sa Allegri om avgjørelsen foran Champions League-oppgjøret, ifølge NTB.

I går medga Allegri også at hans egen oppførsel var upassende.

Ifølge Sky Sports skal treneren i løpet av kampen ha kalt stopperkjempen et «penishode», mens Bonucci avsluttet krangelen med et «dra til helvete».

- Barn så på, og jeg reagerte på en måte som ikke er i stikk med hvordan det skal være i fotballen. I morgen skal jeg gi penger til veldedighet, uttalte Allegri i går, ifølge Sky Sports News.

NY LOGO: Som videoen viser har den italienske fotballklubben Juventus skiftet logo flere ganger tidligere. Men den nye logoen de nå presenterer skiller seg kraftig ut fra tidligere design. Video: Juventus FC Vis mer

Uklar årsak

Det er foreløpig uklart hva som utløste krangelen mellom de to. Det som imidlertid er klart, er at Juventus er svekket foran kveldens oppgjør mot Porto.

- Generelt tror jeg tilhengerne forstår avgjørelsen. I Juventus er ingen spillere større en klubben, men dette var en veldig uheldig timing. Det betyr Andrea Barzagli inn i startelleveren, og både han og Giorgio Chiellini har nylig kommet tilbake fra skade, sier Kim-André Østbye.

Han er redaktør for Juvenorge.com, og omtaler Bonucci som Juventus' viktigste spiller. For Østbye kom krangelen veldig overraskende på.

- Han var en av de siste spillerne jeg hadde trodd skulle reagere sånn. Det er veldig unaturlig, sier Østbye og legger til at han tror det dreier seg om en misforståelse mellom spiller og trener.

Tror på seier

På tross av tapet av Bonucci, har supporteren god tro på Torino-lagets muligheter til å slå Porto. For to år siden nådde Juventus, anført av en formsterk Carlos Tevez, helt til finalen av Champions League.

I år har andre spillere vært toneangivende enn argentineren som forsvant til Boca Juniors, men Juventus har fortsatt dominert stort i hjemlig liga.

- Porto var en av ønskemotstanderne før trekningen, og de bør slå dem hvis de skal klare å nå langt, sier Kim-André Østbye.