<strong>FEM ÅR OG FIRE MÅNEDER:</strong> Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi er fra før utestengt fra fotballen på livstid. I dag ble han funnet skyldig i grovt bedrageri og sammensvergelse. Foto: SCANPIX/AP/LaPresse
FEM ÅR OG FIRE MÅNEDER: Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi er fra før utestengt fra fotballen på livstid. I dag ble han funnet skyldig i grovt bedrageri og sammensvergelse. Foto: SCANPIX/AP/LaPresse Vis mer

Juventus-Moggi dømt til fem år i fengsel

For sin rolle i kampfiksingsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi ble tirsdag dømt til fem år og fire måneder i fengsel for sin rolle i kampfiksingskandalen som kostet klubben to seriegull.

Moggi er fra før utestengt fra fotballen på livstid. Han ble funnet skyldig i grovt bedrageri og sammensvergelse. Aktor i straffesaken, som ble gjennomført i Napoli, ba om fem år og åtte måneders fengsel.

Straffen ble i stedet fem år og fire måneder. Moggis advokat sa at det vil bli levert en anke.

Moggi var ikke selv til stede i retten. Han er tidligere dømt til et års fengsel for å ha prøvd å manipulere overgangsmarkedet, men han har ikke begynt soningen.

Også andre fotballprofiler fikk fengselsstraffer tirsdag.

Fiorentina-eierne Andrea og Diego Della Valle ble i likhet med Lazio-president Claudio Lotito dømt til 15 måneders fengsel. Tidligere dommersjef Paolo Bergamo fikk tre år og åtte måneder, mens hans kollega Pierluigi Pairetto fikk ett år og 11 måneder.

Tirsdagens dommer var resultat av en sak som ble rullet opp for fem år siden.

Juventus ble fratatt seriegullet for 2005 og 2006 og ble dessuten flyttet ned i serie B som straff for å ha påvirket oppsett av dommere. Klubben rykket opp igjen i første forsøk, men har siden aldri nådd tilbake til gamle høyder.

Milan, Fiorentina, Lazio og Reggina fikk mindre strenge straffer etter at også de klubbene ble funnet skyldige i den såkalte Calciopoli-skandalen.

Seriemesterskapet i 2005 ble ikke tildelt noen annen klubb, men Inter ble utropt til mester i 2006. Tidligere i år krevde Juventus at den tittelen skulle inndras etter påstander om at også Inter var involvert i skandalen, men uten å nå fram.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer