REKORDLAGET: Med dagens seier mot Parma har Juventus 15 hjemmeseire på rad. Det er italiensk rekord. Foto: EPA/DI MARCO
REKORDLAGET: Med dagens seier mot Parma har Juventus 15 hjemmeseire på rad. Det er italiensk rekord. Foto: EPA/DI MARCOVis mer

Juventus satte italiensk rekord

15 strake hjemmeseire.

Carlos Tevez scoret to mål og ga Juventus 2-1-seier over Parma i onsdagens oppgjør mellom formlagene i serie A. Dermed satte klubben italiensk rekord med 15 strake hjemmeseirer.

Parma var ubeseiret i 17 kamper og lot Juventus slite for poengene, men det ble for tøft med ti mann etter at Amauri ble utvist for albuebruk 25 minutter før slutt.

Cristian Molinaro hadde nettopp redusert, men noen utligning kom aldri. Juventus økte igjen til 14 poengs forsprang på serietoer Roma, som tirsdag slo Torino 2-1, og med 81 på 30 kamper og åtte igjen å spille kan laget godt bli det første i serie A som passerer 100 poeng i en sesong.

Napoli holdt presset på Roma i kampen om 2.-plass med 4-2-seier borte mot Catania. Trener Rafael Benítez satte Gökhan Inler, Goran Pandev og Gonzalo Higuain på benken, men laget tok likevel fire måls ledelse med mål av Duvan Zapata (2), José Callejon og Henrique.

Napoli er 10 poeng foran fjerdeplasserte Fiorentina, som tapte 0-2 hjemme for Milan. Philippe Mexes og Mario Balotelli ga Milan en etterlengtet seier og lettet presset på trener Clarence Seedorf.

Tross seieren er Milan fortsatt bare på 12.-plass.

(NTB)