Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus slo Napoli borte for første gang på 14 år

Torino-klubben vant 3-1.

BRØT FORBANNELSEN: Serieleder Juventus vant for første gang siden 2000 borte på San Paolo mot Napoli. Torino-klubben vant 3-1. Foto: REUTERS/Ciro De Luca/NTB Scanpix
BRØT FORBANNELSEN: Serieleder Juventus vant for første gang siden 2000 borte på San Paolo mot Napoli. Torino-klubben vant 3-1. Foto: REUTERS/Ciro De Luca/NTB Scanpix Vis mer

Serieleder Juventus vant for første gang siden 2000 borte på San Paolo mot Napoli. Torino-klubben vant 3-1.

Paul Pogba åpnet det hele med en utsøkt avslutning på halvvolley etter 29 minutter.

Borteforbannelsen mot Napoli så ut til å fortsette da Miguel Britos utlignet etter corner 19 minutter ut i annen omgang.

Men Martín Cáceres og Juventus slo tilbake bare fem minutter senere. Det gikk mot Juventus-seier i Napoli for første gang på over 14 år. Arturo Vidal satte spikeren i kista da han hamret ballen i krysset fra 16 meter på overtid.

Med seieren økte Juventus til tre poengs luke til Roma.

Totti-"selfie» Roma og Lazio delte nemlig poengene i derbyet da det endte 2-2. Etter en svak første omgang i «Derby della Capitale», der Stefano Mauri og Felipe Anderson sørget for 2-0-ledelse for Lazio, handlet mye om Francesco Totti i annen omgang.

Kun tre minutter etter hvilen scoret han Romas første mål i oppgjøret, men han var ikke ferdig med det.

Midtveis i omgangen vartet han opp med en praktscoring. På et innlegg fant han fram en volley fra skrå vinkel fem meter fra mål og sørget for balanse i regnskapet. Mest oppmerksomhet fikk han for feiringen.

Italieneren løp ut mot hjemmefansen, fikk en mobiltelefon av en trener og tok en «selfie» foran tribunen for å feire sin 239. scoring i Serie A.

Begge klubbene bruker Stadio Olimpico som hjemmebane, men søndag var det Roma som var vertene. Totti ga derfor hjemmepublikumet noe å juble for.

Inter vant Roberto Mancini tok sin annen seier med Inter i den italienske toppdivisjonen etter at han kom til klubben i november.

Rodrigo Palacio og Mauro Icardi sørget for 2-0 ledelse mot Genoa i første omgang. Fem minutter før slutt reduserte Armando Izzo, men Nemanja Vidic beroliget hjemmefansen, da han fastsatte resultatet til 3-1 like etterpå.

Fiorentina slo Palermo i en målfest. Etter en rolig første omgang med en scoring, ble det seks mål i annen omgang. Joaquin ble helten da han ble matchvinner i Fiorentinas 4-3-seier på hjemmebane.

Atalanta og Chievo Verona delte poengene. Davide Zappacosta sendte vertene Atalanta i føringen, men på overtid utlignet Dejan Lazarevic til 1-1.

Eders scoring etter 49 minutter ble den eneste scoringen da Sampdoria vant 1-0 mot Empoli

Luke i bunnen Nedrykkstruede Cagliari tok en knepen og viktig seier med 2-1 over tabelljumbo Cesena.

Parma, som også sliter i bunnen av serie A, tapte igjen søndag. Borte mot Verona måtte laget se seg slått 3-1.

Cesena og Parma har dermed lang vei opp til trygg grunn. Klubbene har henholdsvis 8 og 10 poeng på de to nederste plassene med ni og sju poeng opp til Atalanta på 17.-plass. Cagliari innehar den tredje nedrykksplassen med 15 poeng.

I toppen ligger Juventus tre poeng foran Roma etter seieren. Lazio ligger på 3.-plass, mens Napoli befinner seg på 4.-plass.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.