FINALE:  Da Juventus ikke greide å score, kunne Benfica-spillerne slippe jubelen løs for en billett til finalen i Europa League. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
FINALE: Da Juventus ikke greide å score, kunne Benfica-spillerne slippe jubelen løs for en billett til finalen i Europa League. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB ScanpixVis mer

Juventus sløste seg bort

Greide ikke å score mot Benfica.

Juventus kjørte over Benfica torsdag, men italienerne klarte ikke å score målet de trengte for å ta seg til finale i europaligaen.

Med torsdagens målløse returoppgjør brast Juventus' drøm om å ta seg til finalen som spilles i storklubbens egen storstue i Torino 14. mai.

Benfica er derimot klar for sin annen strake europaligafinale etter å ha vunnet 2-1 sammenlagt.

Dramatikk Det var ikke mangel på dramatikk i semifinalereturen. I sluttminuttene var det vill krangel mellom folk på begge lags benker.

Dommer Mark Clattenburg besluttet å gi direkte rødt kort til Juventus-reserven Mirko Vucinic og Benfica-spilleren Lazar Markovic, som nettopp hadde blitt byttet ut.

Tidligere i annen omgang fikk også Benficas Enzo Pérez marsjorde etter sitt annet gule kort.

Juventus kan med rette irritere seg kraftig over sjansesløseriet laget vartet opp med i et fryktelig regnvær torsdag.

Vertene tok kommandoen fra start i et forsøk på å rette opp 1-2-tapet fra Lisboa, men det ville seg ikke for Antonio Contes seiersvante mannskap.

Nesten Hjemmepublikummet jublet for mål da innbytter Pablo Osvaldo med et volleyskudd satte ballen i nettmaskene, men scoringen ble annullert. Paul Pogba sto i offside da han stusset videre innlegget fra Claudio Marchisio før Osvaldo scoret.

Like før pause var både Carlos Tévez og Vidal farlig nær å ta Juventus i føringen. Sistnevnte headet ballen over Benfica-keeper Jan Oblak, men Luisão kom til unnsetning og nikket den over egen tverrligger.

I den andre semifinalen var Valencia sekunder unna finaleplass, men Stéphane Mbias scoring i tilleggstiden sendte Sevilla videre på bortemålsregelen.

Valencia vant kampen 3-1, men det holdt ikke ettersom laget tapte 0-2 i første møte.

(NTB)