Serie A-giganten kommer til Skandinavia

Juventus starter akademi i Sverige

Den italienske klubben vil sikre seg skandinaviske talenter.

BLIR STADIG STØRRE: Juventus vant denne måneden sin åttende strake Serie A-tittel, og er soleklart den største klubben i Italia. Nå skal klubben starte et fulltidsakademi i Sverige. Her poserer stjernespillerne Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala og Mario Mandzukic sammen med sportsdirektør Fabio Paratici etter å ha fått sine gullmedaljer. Foto: NTB/Scanpix
BLIR STADIG STØRRE: Juventus vant denne måneden sin åttende strake Serie A-tittel, og er soleklart den største klubben i Italia. Nå skal klubben starte et fulltidsakademi i Sverige. Her poserer stjernespillerne Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala og Mario Mandzukic sammen med sportsdirektør Fabio Paratici etter å ha fått sine gullmedaljer. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Det melder svenske Expressen tirsdag kveld.

Akademiet skal starte opp for fullt i 2020, men allerede i august tjuvstarter den italienske storklubben satsinga i forbindelse med treningskampen mot Atlético Madrid på Friends Arena i Stockholm.

Akademiet skal være for både gutter og jenter, og det er Andreas Vanberg, som tidligere har hatt ansvar for spillerutvikling i det svenske fotballforbundet, som kommer til å ta styringen i akademiet til «Den Gamle Dame».

Han er svært positiv på prosjektets vegne:

- Det føles veldig bra å kunne tilby ungdommen fotballutdanning i verdensklasse, her i Sverige. Å kunne bo her i Skandinavia, og samtidig få den samme muligheten som talentene i Italia er en unik sjanse, sier han til den svenske avisa.

- Utdannelse svært viktig

Akademiet skal ifølge Vanberg gi talentene alt de trenger, både på og utenfor banen.

- Mange ungdommer og foreldre legger ned vanvittig mye tid og penger på fotball. Da vil man også vite at man får høyest mulig kvalitet på utdannelsen. Det er noe jeg virkelig har sett behovet for i mine år i fotballforbundet.

Vanberg forteller videre om hvordan ideen og utførelsen av et akademi av en utenlandsk storklubb kom i havn, samtidig forklarer han også hvordan dette prosjektet skiller seg fra ting som tidligere er gjort her i Skandinavia.

- Juventus var interessert i å ha en virksomhet i Skandinavia. Det som er unikt her er at dette er et langsiktig prosjekt, og at det er et ordentlig akademi. Det er ikke bare en treningsleir. Det er det flere klubber som har hatt her. Et akademi er unikt, påpeker han overfor Expressen.

- Veldig interessant

Svensken forteller også om at klubben har fått bra respons på prosjektet, spesielt på jentesiden.

- Det satses stort på det i Italia og i Juventus. Jentesatsinga kommer til å bli svært sentral i dette akademiet. Det har vært veldig bra respons på dette til nå. Vi rakk nesten ikke å komme i gang før det smalt.

Det kommer også fram i saken at det neppe kommer til å være billig å bli tatt inn under den italienske storklubbens vinger.

- Vi kommer ikke til å være dyrest, men i samme kategori som de andre store klubbene utenlands, sier Andreas Vanberg.