Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-kvartfinale: Juventus-Barcelona

Juventus-stjernas sønn var alvorlig syk: - Jeg vurderte å slutte med fotball

Leonardo Bonucci er blant Juventus' viktigste spillere når de møter Barcelona i morgen. Men tidligere denne sesongen tentke midtstopperen på å legge opp. 

VURDERTE Å SLUTTE: Leonardo Bonucci vurderte å gi seg med fotball da hans to år gamle sønn var alvorlig syk. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino
VURDERTE Å SLUTTE: Leonardo Bonucci vurderte å gi seg med fotball da hans to år gamle sønn var alvorlig syk. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino Vis mer

(Dagbladet): Leonardo Bonucci har vært nøkkelspilller på Juventus og for det italienske landslaget i en årrekke, og regnes som en av verdens beste midtstoppere. Men denne sesongen har det vært andre ting enn fotball som har vært i fokus for den elegante forsvarsspilleren.

Tidligere denne sesongen var Bonuccis sønn, Matteo (2), alvorlig syk.

- I tre-fire måneder var ikke hodet mitt på rett plass. De to ukene etter at han ble operert var jeg ikke interessert i å trene eller holde på med fotball i det hele tatt, sier Bonucci, ifølge Football Italia, som siterer La Republicca.

- Ja, jeg vurderte å slutte med fotball. Fotballen ble ikke prioritert i den perioden. Sønnen min hadde mange spørsmål, og spurte hvorfor dette skjedde med ham... jeg hadde ingen svar, fortsetter Bonucci.

Slet et halvt år

Bonucci forteller videre at sønnen slet i nærmere et halvt år, fra juli til desember i fjor.

- Jeg har alltid hatet sykehus og prøvd å unngå dem. Men jeg måtte være der, og slet virkelig med å forholde meg rolig. Matteo er mye bedre nå, og familien vår føles mer samlet enn noensinne, sier han.

I morgen møter Bonucci og Juventus Barcelona i Torino til det første oppgjøret i Champions Leagues kvartfinale. I 2017 har «den gamle dame» kun tapt to av 20 fotballkamper.

Hjemme på Juventus Stadium, der de slo Chievo 2-0 i generalprøven søndag, har Juventus nå vunnet 32 kamper på rad i Serie A.

Lært av PSG

Bonucci var blant spillerne som ble hvilt fra start i helgens kamp mot Chievo. Det samme ble Giorgio Chiellini, Mario Mandzukic og Miralem Pjanic. Samtlige fire forventes å være tilbake i startelleveren i morgendagens kamp mot Barcelona.

- Vi må ikke være redde, sier argentinske Paulo Dybala før kampen.

- Dette er det beste tidspunktet vi kan møte Barcelona på. PSG slapp inn seks mål på Camp Nou fordi de ikke hadde riktige holdninger der. Vi har lært fra den kampen, fortsetter Dybala.

Også Bonucci er optimist før stormøtet.

- Barcelona er ikke like sterke nå som da vi møtte dem i finalen i 2015. Bayern München er det sterkeste laget i Champions League nå, mener Bonucci.

I hjemlig liga ser Juventus-skuta ut til å seile inn mot nok et seriegull. I tillegg er de klare for finalen i Coppa Italia, der de møter Lazio i finalen 2. juni.

  • Juventus-Barcelona vises på Viasat Fotball klokka 20:45 tirsdag 11. april
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media