LEI: Dani Alves ble lei av kritikken i Barcelona. Foto: Simone Arveda / ANSA / AP / NTB Scanpix
LEI: Dani Alves ble lei av kritikken i Barcelona. Foto: Simone Arveda / ANSA / AP / NTB ScanpixVis mer

Champions League: Juventus - Barcelona

Juventus-stjerne langer ut om sin tid i Barcelona: - Jeg så alltid ut til å være i skuddlinja

Dani Alves ut mot gamleklubben før Champions League-møtet.

(Dagbladet): Tirsdag starter kvartfinalerunden i Champions League. Juventus FC møter FC Barcelona på Juventus Stadium. Daniel Alves da Silva (kjent som Dani Alves) møter gamleklubben for første gang siden overgangen i fjor sommer.

- Jeg må si at jeg ikke følte meg så komfortabel i Barca lenger. Ting har forandret seg på klubbnivå, og som tiden gikk, så jeg alltid ut til å være den som var i skuddlinja. Dani er den som måtte gå, sa de. Jeg ble lei av det, forteller Alves til Fifa.com i forkant av tirsdagens oppgjør.

Alves har tilbragt de siste åtte årene, med stor suksess, i klubben. Han er sikker på at han er savnet, men tiden var inne for å dra.

- Jeg bestemte meg for å gå i en annen retning, og finne lykken et annet sted. De savner meg sikkert. Jeg tok med litt glede til garderoben. Jeg har snakket med de, og de sa at det var det de savnet mest med meg. Hvor glad jeg er og måten jeg er på. De sier jeg er unik, ler Alves.

Per-Jarle Heggelund har kommentert hundrevis av fotballkamper, men har tatt overgangen til spillverden som fotballekspert der. Han tror nettopp Alves er mannen som kan stoppe Barcas angrepsrekke.

- Han skal vel møte Neymar ansikt til ansikt. Er det en som kan stoppe han, er det nettopp Alves, forteller Heggelund til Dagbladet.

FACE TO FACE: De to har stått face to face tidligere, men tirsdag står de på hver sin banehalvdel. Foto: AFP Photo / Vanderlei Almeida / NTB Scanpix
FACE TO FACE: De to har stått face to face tidligere, men tirsdag står de på hver sin banehalvdel. Foto: AFP Photo / Vanderlei Almeida / NTB Scanpix Vis mer

- Juventus går ikke i PSG-fellen

Viasats fotballeksperter holder en knapp på Juventus-seier, men sier at det ikke er i Torino kampen avgjøres.

Hvor viktig er det med et godt resultat hjemme?

- Si det til PSG. Allegri vet at 2-0 eller 3-0 ikke har noe å si. Det blir avgjort i Barcelona, og det vet han. I den første kampen handler det om å få en liten fordel, og holde hodet kaldt. Han har spillere som har vært ute en vinternatt før, som Buffon. De går ikke i samme fellen som PSG mot de tre musketerene på topp, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

JUVE: Fjørtoft holder Juventus som en ørliten favoritt i det første møtet, men at kampen om avansementer er åpen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
JUVE: Fjørtoft holder Juventus som en ørliten favoritt i det første møtet, men at kampen om avansementer er åpen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Vidar Davidsen er enig med sin kollega i at Juve har bedre forutsetninger enn PSG.

- Nei, Juventus ville ikke tapt med en så stor ledelse. Det hadde vært en fornærmelse mot 100 år gammel italiensk fotballhistorie. De spiller for resultat, forteller Davidsen til Dagbladet.

Juventus har kun sluppet inn to mål i årets Champions League, og har fortsatt til gode å tape. Barcelona har tilsvarende slitt litt borte.

- Der legger avansementet. Det er det beste forsvaret mot det beste angrepet. Det er bare to år siden de møttes i finalen. Selv om Juve bare har to spillere igjen fra den kampen (Buffon og Bonucci), er de bedre enn den gangen. De tar det til slutt, forklarer Heggelund.

- Noe å sette tenna i

Heggelund gleder seg også til kampen i kampen. Duellen mellom Suárez og Chiellini. Suárez bet som kjent Chiellini i VM i 2014.

- Chiellini spilte ikke i finalen sist, men han spiller denne gangen. De fleste holder nok et øye med de to. Det blir noe å sette tenna i, sier Heggelund lattermildt.

Malaga sto for en overraskelse da de slo Barcelona i helga, men det legger ikke ekspertene mye i.

- Enten de sier det eller ikke, så er de sikkert mye mer motiverte til denne kampen. Det er noe med den type spillere, «big game players». De lar ikke den kampen ødelegge. Det kan faktisk gjøre de mer skjerpet, forteller Fjørtoft.

Sergio Busquets må stå over tirsdagens oppgjør mot Juventus grunnet suspensjon. Erstatteren er Davidsen skeptisk til.

- Tapet av Busquets er litt synd. Han er ankeret i det midtbaneleddet. André Gomes har ikke vært i nærheten, så det blir spennende. Busquets er ikke den som er mest synlig, men han er viktig.

STABILE: Davidsen holder en knapp på Juventus blant annet fordi de er mer stabile. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
STABILE: Davidsen holder en knapp på Juventus blant annet fordi de er mer stabile. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

Spår målshow i Dortmund

Dortmund møter Monaco i den andre kvartfinalen som spilles tirsdag. Er det en ting man kan forvente der så er det scoringer, skal man tro ekspertene.

- Der blir det målshow uten like. Det kan nesten garanteres. Det er lag som kan score som de vil, og det vil plinge mye.

- Jeg tror Dortmund vinner med hjemmebanefordel, men at avansement er 50-50, sier Heggelund.

Davidsen er svak for Monaco, og viser til et lag som herjet mot Manchester City. Han gleder seg til duellen mellom vidunderbarna.

- Det er farlig å spå sånt, men lagene elsker å angripe og er best på det. Det lukter mål ingen tvil. Det blir artig å følge Kylian Mbappé som er et unikum av et spisstalent. Det blir en liten duell mellom han og Ousmane Dembélé som er to store kommende stjerner. Det er toppspisser som vil sette merker til månen de neste ti årene.

«Det er toppspisser som vil sette merker til månen de neste ti årene» Vidar Davidsen om Mbappé og Dembélé

Fjørtoft befinner seg i Dortmund for oppgjøret der, og legger ikke skjul på at det er to gode kamper i vente.

- Den store kampen er i Torino, men det er en stor kamp her også. Underholdningsmessig har Dortmund mot Monaco et større potensiale enn den i Torino. Det blir en fantastisk fotballkamp, forteller Fjørtoft gledelig.

Heggelund synes det er dumt at begge kampene går samtidig. Det samme gjør Davidsen. Han kommer med en oppfordring til de som vil se begge kampene.

- Man kan egentlig sitte med to tv-er for å se begge, så slipper man å skifte frem og tilbake.

Juventus mot Barcelona sendes på Viasat Fotball, mens Dortmund mot Monaco sendes på Viasat 4. Begge kampene starter 20.45.