Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus-treneren utestengt i 10 måneder

Bonucci og Pepe frikjent.

LEDET JUVENTUS TIL SERIEGULL: Men nå må trener Antonio Conte belage seg på et lengre opphold borte fra fotballen, etter å ha blitt funnet skyldig i manglende innrapportering om kampfiksing mens han var trener for Siena. Foto: AFP PHOTO / CARLO HERMANN
LEDET JUVENTUS TIL SERIEGULL: Men nå må trener Antonio Conte belage seg på et lengre opphold borte fra fotballen, etter å ha blitt funnet skyldig i manglende innrapportering om kampfiksing mens han var trener for Siena. Foto: AFP PHOTO / CARLO HERMANN Vis mer

(Dagbladet): Juventus-trener Antonio Conte er ilagt 10 måneders utestengelse av disiplinærkomiteen til det italienske fotballforbundet, for å ha kjent til to tilfeller av kampfiksing uten å rapportere om det, melder Football Italia.

Dette skal ha skjedd mens Conte var trener for Siena I 2010/11-sesongen.

Mye av saken mot Conte bygger på påstandene fra én av hans spillere i Siena, Filippo Carobbio. Han har blant annet hevdet at treneren kjente til en avtale om å spille uavgjort i toppkampen mot Novara. Dette skal ha kommet fram på et spillermøte før kampen.

Av de andre spillere som var til stede, har ingen hørt Conte si noe om at resultatet var fikset.

Kampen endte for øvrig 2-2, og begge lagene rykket opp til Serie A den sesongen.

Den andre kampen er 0-1-tapet mot Albinoleffe i siste seriekamp, etter at opprykket var klart.

Om dommen blir stående, betyr det at Conte ikke får lede Juventus i det hele tatt den kommende sesongen. For øyeblikket står dermed det italienske mesterlaget uten trener.

Conte forsøkte i utgangspunktet å inngå en avtale med komiteen, etter råd fra advokatene sine: Ved å erkjenne skyld håpet de på en mild straff, på tre måneders utestengelse og 200 000 euro i bot.

Dette fikk han ikke gjennomslag for, men ti måneders utestengelse var i hvert fall mildere enn de 15 månedene aktor ønsket.

En trøst for Juventus er i hvert fall at duoen Leonardo Bonucci og Simone Pepe er frikjent for mistankene om kampfiksing.

Aktor hadde bedt om hele tre og et halvt års utestengelse for Bonucci, og ett års utestengelse for Pepe.

Atalanta-spiller Andrea Masiello var mannen som knyttet dem til kampfiksing. Han hevdet at Bonucci var direkte involvert, og at Pepe visste om et forsøk på kampfiksing i Baris kamp mot Udinese i 2010.

Kommisjonen fant imidlertid uregelmessigheter i Masiellos forklaringer, og konkluderte med at både Bonucci og Pepe skulle frikjennes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media