Juventus utklasset Dortmund på bortebane

Tevez i storform.

Borussia Dortmund - Juventus 0-3, 1-5 sammenlagt.

(Dagbladet): Gjestene fra Italia hadde et bra utgangspunkt før returoppgjøret i Dortmund. Så lenge de unngikk tap, ville de være videre til kvartfinalen i Champions League.

Og det som var et godt utgangspunkt ble bare bedre etter tre minutter. Carlos Tevez klinket til fra avstand. Weidenfeller i buret hang ikke met og Juventus-spillerne kunne slippe jubelen løs.

Tevez skulle vise seg som en markant skikkelse utover i 3-0-seieren til bortelaget.

Dortmund som ikke har tapt på de siste seks seriekampene var uvanlige tamme på eget gress. Vel vitende om at måtte score to ganger for å ta seg videre, skapten de nærmest ingenting framover. Juventus var langt farligere i den andre enden.

Litt før timen var spilt tok Roberto Pereyra med seg ballen og avanserte over halve banen og trillet ballen perfekt ut til Alvaro Morata. Men denne gangen var Weidenfeller med på notene.

Med 20 minutter igjen, punkterte Juventus kampen. Dortmund prøvde seg på en helfrekk offsidefelle. Den infoen hadde ikke Jakub B?aszczykowski fått med seg. For da ballen havnet bak Dortmunds forsvarsrekke sto han igjen og opphevet. Carlos Tevez trillet ballen uegoistisk til Alavaro Morata som satte ballen enkelt i det tomme buret.

Med tomålsledelse til gjestene måtte Dortmund score fire for å ta seg videre. Da var kampen i realiteten kjørt. Og med elleve minutter kom den siste spikeren i kista. Nok en gang signert Carlos Tevez, som klinket ballen ned i nærmeste hjørnet.

Dermed er Juventus Italias eneste representant i Champions League-kvartfinalen.