Juventus videre da RBK snublet

Filippo Inzaghi ble matchvinner for Juventus da Manchester United ble slått 1-0 i mesterligaen. Hans heading sju minutter før slutt forårsaket bare kveldens nest største jubelbrøl på Stadio delle Alpi. Da Olympiakos utlignet mot Rosenborg, holdt tribunetaket på å løfte seg.

Med Rosenborg-seier i Athen ville Juventus vært utslått, men frisparket som snek seg gjennom RBK-muren berget italienerne.

- Det er et mirakel. Vi trodde sjansen var ute. Vi visste at Rosenborg ledet 2-1, sa midtbanespilleren Antonio Conte.

- Jeg forsto ikke at vi hadde gått videre før jeg så lagkameratene hoppe opp og ned på sidelinja. Dette var utvilsomt det viktigste mål i karrieren min, sa Inzaghi.

Rosenborg var sjanseløs mot Juventus i kvartfinalen i mars, men manglet altså bare to minutter - eller en skikkelig oppstilt mur - på å sende tittelforsvareren i serie A ut av turneringen for andre år på rad.

Ikke perfekt

Manchester United prøvde å bli det fjerde lag i turneringens historie som gikk gjennom gruppespillet uten poengtap, men kom til kort. Ansporet av et entusiastisk publikum gikk Juventus offensivt til verks, og dominerte kampen - særlig i andre omgang.

Tre nordmenn var på banen for United fra start, men Henning Berg, Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å gi Rosenborg en håndsrekning. Selv om United hadde holdt nullen, ville det ikke hjulpet RBK videre. Da ville den siste plassen gått til Paris St. Germain, som slo Besiktas 2-1.

Bare om både Juventus og PSG hadde avgitt poeng hjemme, ville Rosenborg vært kvartfinaleklar med uavgjort i Athen.

Solskjær-sjanse

Solskjær hadde en god sjanse tidlig i kampen, men skuddet gikk rett utenfor stolpen. Ellers var det mest Juventus, og Peter Schmeichel hadde flere gode redninger. Rett før vinnermålet til Inzaghi var imidlertid Andy Cole, som erstattet Solskjær mot slutten, nær ved å score.

En takling av Ciro Ferrara i siste øyeblikk berget Juventus. Så slo playmakeren Zinedine Zidane, som for det meste ble holdt i stramme tøyler av Johnsen, innlegget som førte til Inzaghis mål.

Det var en fullt fortjent seier, men med Rosenborg-seier i Athen ville den vært lite verd. Nå slår Juventus følge med tittelforsvarer Dortmund, Manchester United, Dinamo Kiev, Real Madrid, Bayern München, Monaco og Leverkusen til kvartfinaletrekningen om en uke.

Rosenborg er i godt selskap. De øvrige utslåtte gruppetoerne Parma, PSV Eindhoven og Paris St. Germain har alle minst en europacuppokal i skapet.

(NTB)